Aragonès i Vergés durant la visita al Laboratori Clínic de la Metropolitana Nord

Vicepresident Aragonès: "Demanem un pas més en el compromís de la ciutadania i sacrificar activitat social per garantir la salut de les properes setmanes"

query_builder   12 octubre 2020 17:15

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "Demanem un pas més en el compromís de la ciutadania i sacrificar activitat social per garantir la salut de les properes setmanes"

  • Aragonès remarca que “estem més preparats que fa mesos”, però assegura que “tornem a viure un moment complicat, amb dades que ens alerten que no ens podem relaxar si volem evitar tensar massa el sistema sanitari” 
  • Avisa que augmenta a tot Europa el nombre de contagis, la ràtio de transmissió i el risc de rebrot i insisteix que “o enfortim la responsabilitat i el compromís individual per frenar el virus o ens costarà molt més aturar-lo”
Aragonès i Vergés visiten el Laboratori Clínic de la Metropolitana Nord

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha demanat un nou esforç a la ciutadania i la complicitat necessària en la lluita contra la COVID-19. Aragonès ha afirmat que “ara és el moment de demanar un pas més en el compromís de la ciutadania, hem de sacrificar activitat social per garantir la salut de les properes setmanes”.

Pere Aragonès i la consellera de Salut, Alba Vergés, han visitat aquest matí el Laboratori Clínic de la Metropolitana Nord a l’Hospital Germans Trias i Pujol. El vicepresident ha atès els mitjans de comunicació per explicar la situació epidemiològica, i ha insistit en que “cal aquest sacrifici de la ciutadania” per “garantir la capacitat de resposta del sistema sanitari les properes setmanes i de tots els serveis essencials, i preservar tot l’esforç que s’està fent per adquirir el material necessari per poder fer els cribratge, i tot l’esforç que s’ha fe en el retorn a les escoles per convertir-les en un lloc segur”.

Aragonès, que ha indicat que aquesta setmana anunciarà noves mesures per reduir els contactes socials. En aquest sentit: “Aquests dies els estem dedicant a fer el treball intern que s'ha de fer en totes les àrees de govern, així com amb les administracions locals i amb els agents socials, per poder tenir aquestes mesures el més aviat possible. Son mesures que afectaran a la vida quotidiana i, per tant, s'han de tenir en compte moltes altres perspectives per garantir que les mesures que s'apliquen son efectives i es compleixen”.

Per això, Aragonès ha destacat que “o enfortim la responsabilitat i el compromís individual o ens costarà molt més aturar el virus”. Ha argumentat que demana a la ciutadania que “rebaixi el ritme. Sabem que no és fàcil renunciar a les trobades amb els entorns de més confiança, però precisament perquè són les persones que més estimes, és amb qui més precaució s’ha de tenir. L’àmbit familiar o d’amistats és on ens relaxem perquè creem un espai de confiança, que amb el virus és un espai de falsa seguretat”.

El vicepresident també ha destacat que “estem més ben preparats que fa uns mesos”, però ha estat contundent quan ha afegit que, “precisament per això ens hem d’anticipar”, davant d’una tardor on “tornem a viure un moment complicat, amb dades que ens alerten que no ens podem relaxar si no volem tensar massa el sistema sanitari. Estan augmentant el nombre de contagis, la ràtio de transmissió i el risc de rebrot arreu del nostre entorn, i en societats com la nostra. Ho veiem en països europeus on encara no estaven en aquests nivells”.

 

Nou sistema per fer Pcr a finals de setmana 

Per la seva banda, la consellera Alba Vergés ha explicat que a finals de setmana es posarà en marxa un nou sistema (anomenat pooling) per ampliar la capacitat per fer Pcr. Amb aquest mecanisme, hi haurà la capacitat d’analitzar 24.000 proves diàries en els quatre centres on desplegarà el pooling: a l’hospital Germans Trias i Pujol, Vall d’Hebron, Bellvitge i el Banc de Sang i Teixits.

En aquest mateix sentit, ha destacat que aquesta setmana també es començaran a repartir 500.000 tests antigen (mostra nasonafaringea), que permeten tenir el resultats del coronavirus en 20 minuts. Aquests tests es prioritzaran en hospitals que estan lluny de laboratoris i en els Caps.

Verges però ha subratllat que ens trobem en un moment molt complicat i “estem molt preocupats”. Ha fet una crida a tots els ciutadans per tal que baixin el ritme: “Som un equip de 7,5 milions. Hem d’intentar moure’ns amb les nostres bombolles, reduir l’activitat social i fer allò que sigui estrictament necessari. Parlem d’accions com no fer dinars de feina ni reunions presencials si és evitable, les trobades al parc després de l’escola, el partit dels dimecres, el sopar amb els amics, l’escapada de cap de setmana…

Davant de l’augment de casos, Verges ha apuntat que aquesta setmana segurament s’anunciaran més mesures.

1  

Imatges

Fotografia de la visita

Fotografia de la visita 131

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 76

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined