La Xarxa Alumni del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència s’estrena amb més d’un centenar de persones, i aquest dilluns ha celebrat la seva primera trobada en format telemàtic. L’acte ha comptat amb el conseller Bernat Solé, que ha remarcat que “Catalunya ha de ser present als grans debats mundials per fer front als reptes globals i una eina clau per aconseguir-ho és connectar el talent que tenim aquí i a fora”.
El conseller Bernat Solé participa en una reunió telemàtica.

La Xarxa Alumni reuneix els estudiants en pràctiques que han fet una estada a la Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea i les persones que han obtingut una beca per fer pràctiques a una Delegació del Govern, a una comunitat catalana a l’exterior o a un organisme internacional amb un beca Canigó. L’objectiu d’aquest projecte, impulsat des de la Direcció General d’Anàlisi i Planificació Estratègica és formar una comunitat de talent vinculada al Departament, oferir informació de les actuacions que s’impulsen des d’Exteriors, buscar àmbits de col·laboració i facilitar el treball en xarxa. 

Els membres de la comunitat reben informació d’ofertes de feina en l’àmbit de les relacions internacionals i assessorament sobre com fer pràctiques a les institucions europees. També se’ls ha inclòs a les formacions especialitzades en acció exterior que s’organitzen per al personal de la Secretaria de l’Acció Exterior i de la Unió Europea. A més, s’ha posat en marxa un grup de LinkedIn per compartir informacions d’actualitat del Departament i facilitar la comunicació entre tots els membres de la Xarxa Alumni. Es preveu celebrar una trobada presencial per afavorir l’intercanvi d’experiències i el contacte entre els participants quan les condicions sanitàries ho permetin.

L’acte de presentació de la xarxa també ha comptat amb la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Elisabet Nebreda, que ha posat en valor que “les beques i pràctiques d’estudis que s’han dotat des del Departament en la darrera dècada han donat el seu fruit, no només per a formar grans talents i millorar el potencial que tenim, sinó també per fer-lo lluir internacionalment”.

El director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior, Oriol Duran, ha celebrat la posada en funcionament del projecte i ha defensat la importància de “no deixar escapar el talent”. Segons ha apuntat Duran, l’objectiu és “millorar-lo dia a dia i convertir-lo en un referent de les relacions internacionals i un punt de trobada de les persones que han estat vinculades al Departament durant el seu període de formació”.