DARP

El Departament d'Agricultura concedeix més de 280.000 € en ajuts a les llotges pesqueres catalanes

query_builder   27 octubre 2020 14:05

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura concedeix més de 280.000 € en ajuts a les llotges pesqueres catalanes

Es tracta d'ajudes per compensar el 80% de les pèrdues de recaptació patides durant el període d’Estat d’Alarma 

Es calcula que la facturació bruta en primera venda a les llotges pesqueres catalanes en el període comprès entre el 14 de març i el 21 de juny de 2020 ha estat un 37% inferior a la mitjana dels anteriors tres anys, amb pèrdues brutes pel sector de gairebé 11 milions d’euros

Llotja de la Ràpita
Agricultura ha concedit 287.100 euros en ajuts a 16 llotges pesqueres catalanes

El Departament d’Agricultura ha concedit 287.100 euros en ajuts a 16 llotges pesqueres catalanes per compensar el 80% de les pèrdues de recaptació patides durant el període d’Estat d’Alarma comprès entre el 14 de març i el 21 de juny de 2020.

La xifra subvencionada s’ha calculat tenint en compte la facturació bruta en primera venda a les llotges pesqueres catalanes els tres mesos esmentats, que ha estat un 37% inferior a la mitjana dels anteriors tres anys, amb pèrdues brutes pel sector de gairebé 11 milions d’euros. Així, l’import subvencionable representa un 4% de la facturació en primera venda durant el període esmentat.

Aquestes ajudes tenen la finalitat de pal·liar la incidència en els resultats econòmics durant l’estat d’alarma pel brot de la COVID-19, contribuir al manteniment de la competitivitat i els llocs de treball pesquers i continuar donant suport a l’economia blava del país.

Així mateix, es tracta d’una línia d’ajuts que forma part del paquet de mesures del Govern per acompanyar els sectors productius davant la crisi econòmica de la COVID-19, que s’emmarquen també en els ajuts d’Estat aprovats d’acord amb la Comissió Europea per establir mesures destinades a donar suport a l’economia en el context de l’actual brot de la COVID-19.

Els efectes de la crisi sanitària a les llotges pesqueres

La impossibilitat de garantir les mesures sanitàries de seguretat per part d’algun segment de la flota, el confinament de les famílies, que ha causat una reducció del consum de les llars dels productes pesquers, i el tancament del sector de l’hostaleria i la restauració, principal destinatari dels productes pesquers de proximitat, han produït una reducció de la demanda i la conseqüent caiguda dels preus de primera venda.

La baixada de captures i del preu de primera venda ha reduït els ingressos de les confraries de pescadors concessionàries de les llotges pesqueres i provocat una crisi econòmica especialment preocupant atenent la delicada situació de competitivitat i viabilitat econòmica que s’arrossega en els darrers anys.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

Llotja de Sant Carles de la Ràpita

Llotja de Sant Carles de la Ràpita 867

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined