• El coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya fa una crida a extremar les mesures de protecció individual per evitar contagiar-se
Fotografia de la roda de premsa amb el Dr.Mendioroz, a primer terme, i el Dr. Ramentol
El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat avui que les mesures que s’han adoptat són “un pas necessari per doblegar la corba” i ha alertat que la desacceleració del ritme de contagis per Covid-19 dels últims dies "no és suficient i que encara no s’està notant a la xarxa assistencial”. En aquest sentit, ha explicat que continuen augmentant els ingressos a llits de crítics, els ingressos d’hospitalització a planta convencional i també les visites als centres d’atenció primària. ”No estem notant encara una disminució de la pressió assistencial derivada de les mesures adoptades el 16 d’octubre”. “L’objectiu final, amb les noves mesures que també han entrat en vigor, és doblegar la corba perquè disminueixi la pressió assistencial i sigui possible de manera sostenible mantenir el funcionament tant per l’atenció de pacients Covid com pels no Covid”, ha assegurat Ramentol.

El secretari general de Salut també ha concretat que ara mateix hi ha 447 pacients a l’UCI, un 52% del total dels ingressats a les unitats de cures intensives de Catalunya: “tornem a tenir més pacients amb Covid 19 a les UCI catalanes, una situació que no es donava des del març-abril”. També ha indicat que el nivell d’ocupació de les UCI és del 85% del total de llits UCI disponibles i ha explicat que el percentatge de pacients amb Covid que van a urgències hospitalàries continuen augmentant i ja suposen un 13% aproximadament i un 20% a les urgències d’atenció primària, on també estan augmentant les sospites ateses.

Pel que fa a les proves diagnòstiques, Ramentol ha explicat que en les últimes setmanes s’ha arribat algun dia a pics de demanda de PCR de fins a 48.000 proves. A més, ha indicat que aquesta última setmana s’està millorant la implementació de testos ràpids antigènics. Ja se n’han fet més de 39.000, sobretot concentrats a l’àmbit de la primària però també a la xarxa hospitalària més allunyada dels centres urbans.

Per la seva part, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha destacat que en els últims tres dies s’ha alentit el ritme de contagis i s’ha passat d’un Rt d’1,5 a 1,29. “Això és una bona notícia dins la situació actual de gravetat que encara tenim” i ha afegit que tot apunta que “les mesures adoptades comencen a tenir cert efecte”. Tot i això, ha fet una crida a la població “a extremar les mesures de protecció individual” per evitar contagiar-se.

Ara mateix, la taxa de positius confirmats per PCR és de 402,63 per cada 100.000 habitants i el risc de rebrot és de 882. A més, entre el 20 i el 26 d’octubre s’han fet 229.795 PCR, però malgrat això, la positivitat d’aquestes proves segueix augmentant i ara se situa al 13,47% del total.

Pel que fa a la situació a les residències, aquesta segueix la tendència de la població general i, per tant, es manté l’increment de casos. Els últims dies, 1.377 residents han donat positiu de Covid-19, és aproximadament un 2,5% del total de persones residents, la majoria d’ells concentrats a residències geriàtriques.

A dia d’avui, un 13% de totes les residències geriàtriques de Catalunya han tingut, recentment, un cas de Covid-19 en els seus centres. En aquest sentit, durant l’última setmana, s’han fet més de 9.600 PCR en aquest segment de població i el percentatge de positivitat és lleument superior al de la població general amb un 14%.

1  

Imatges

Fotografia de la roda de premsa amb el Dr.Mendioroz, a primer terme, i el Dr. Ramentol, en segon terme

Fotografia de la roda de premsa amb el Dr.Mendioroz, a primer terme, i el Dr. Ramentol, en segon terme 173

1  

Fitxers adjunts

Presentació de la situació epidemiològica de la Covid-19 a Catalunya

Presentació de la situació epidemiològica de la Covid-19 a Catalunya
PDF | 1087