Ajuts

La consellera Ponsa presenta mesures econòmiques per un valor de 17,2 milions d'euros per pal·liar els efectes de la pandèmia al sector cultural

query_builder   5 novembre 2020 15:18

event_note Nota de premsa

La consellera Ponsa presenta mesures econòmiques per un valor de 17,2 milions d'euros per pal·liar els efectes de la pandèmia al sector cultural

  • Es tracta d’un paquet d’ajudes noves, d’aplicació durant el mes de novembre
Ajudes

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el secretari general del Departament, Lluís Baulenas, han presentat avui en roda de premsa un nou conjunt de mesures econòmiques per un valor global de 17,2 milions d’euros per pal·liar els efectes de la pandèmia de la COVID-19 en el món cultural durant el mes de novembre. Es tracta de prestacions directes a professionals de la cultura (3,7 milions d’euros); per cancel·lació d’espectacles i activitats culturals (3,7 milions d’euros); per a despeses estructurals i de funcionament en empreses i entitats culturals (4,7 milions d’euros); per a despeses estructurals i de funcionament en equipaments culturals participats per la Generalitat (2,1 milions d’euros); per a despeses d’estructura i per a la programació estable (2 milions d’euros); per cancel·lació de concerts o festivals de música (500.000 euros) i de suport tecnològic pel coneixement de la llengua (500.000 euros).

Per tal d’agilitzar el procediment i la concessió dels ajusts, es posa en marxa la bústia d’acompanyament Cultura Respon, a la qual es podrà accedir des del web del Departament de Cultura amb l’objectiu de resoldre tots els dubtes, atendre peticions i rebre propostes de millora al voltant d’aquestes subvencions. A més, en els requisits per optar als ajuts es demana als sol·licitants un certificat d’autorresponsabilitat que es valorarà posteriorment.

 

Les mesures presentades avui són el resultat d’una cinquantena de trobades amb el sector, sindicats, entitats municipalistes i manifestants, i se sumen a altres ajudes impulsades pel Departament de Cultura en els darrers mesos.

Ponsa ha volgut fer un reconeixement a tot el sector cultural, ha recordat que no hi ha hagut cap brot en actes culturals i ha assenyalat la cultura com a element bàsic de cohesió social i territorial. “No ens cansarem de repetir que la cultura és essencial i segura”, ha afirmat.

La consellera de Cultura ha remarcat, també, que la feina d’atenció a la crisi és i ha de ser compatible amb l’impuls de projectes també vitals de sostenibilitat futura com ara l’estatut de l’artista, la llei de mecenatge, la llei de contractació, pla d’accessibilitat i universalitat, drets de la ciutadania, entre d’altres.

La consellera Ponsa ha recordat que la declaració, per part del Govern, de la cultura com a bé essencial ha fet possible que segueixin oberts museus, centres d’arts visuals i de creació, monuments i jaciments, arxius, exposicions i galeries, biblioteques, residències d’artistes, assajos amb el grup bombolla o grup de convivència, i rodatges.

1  

Fitxers adjunts

Mesures econòmiques per pal·liar els efectes de la pandèmia de la COVID-19 en el món cultural

Mesures econòmiques per pal·liar els efectes de la pandèmia de la COVID-19 en el món cultural
PDF | 68

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined