Visita d'Aragonès i Vergés al Recinte Modernista de Sant Pau durant els cribratges massius per detectar casos de Covid-19

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han visitat avui els cribratges massius que s’han començat a fer al Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona, per detectar possibles contagis de la COVID-19. Allà, la consellera Vergés ha avançat que a la capital catalana preveuen fer com a mínim 2.000 proves diàries en els cribratges entre la població, amb un franja prioritària dels 18 als 59 anys. La consellera ha fet una crida a la ciutania a participar en aquestes proves per “poder trobar aquells asimptomàtics que puguin transmetre el virus”.

La titular de Salut ha subratllat que aquestes proves s’emmarquen en “l’estratègia de sortir el carrer per anar a buscar el virus, amb un esforç ingent de tot el sistema de salut”. Els cribratges que han començat avui a Barcelona es fan a quatre espais de la ciutat:

  • Al Recinte Modernista de Sant Pau fins el dia 15 de desembre
  • A Horta Guinardó, al Centre esportiu municipal Olímpics fins el 4 de desembre
  • A Nou Barris, al Casal de Gent Gran Casa Nostra, del 3 a l’11 de desembre
  • I a Ciutat Vella, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, del 3 al 16 de desembre

La consellera també ha recordat que Salut ha fet en una setmana gairebé 30.000 proves en cribratges arreu del país i que s'intensificaran arreu de Catalunya en els propers 15 dies. També ha indicat que el sistema ha augmentat la capacitat assistencial i que disposarà de 1.500 UCI. Paral·lelament, ha explicat que el Govern de la Generalitat ja està planificant l’estratègia de vacunació contra la Covid-19 i que s’han comprat 10 milions de xeringues per quan es pugui començar a vacunar. “Seran més de 900.000 dosis que preveiem que estiguin disponibles per a poder començar a vacunar les primeres 500.000 persones durant el primer trimestre, de gener a març del 2021. Començarem pels col·lectius més vulnerables, com les persones grans; i també pels professionals sanitaris i de residències, així com les persones més grans de 80 anys”.

Finalment, Vergés ha fet una crida a la ciutadania a respectar les mesures per frenar la pandèmia: “La millor manera de garantir que puguem arribar bé al Nadal és cumplint les mesures avui, demà la setmana que ve,... Seguim conjurats administracions i ciutadania per tenir cura de tots i totes, entre tots”, ha reblat la consellera.

Per la seva part, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha agraït l’esforç de la ciutadania, dels professionals sanitaris, i “dels negocis que han vist restringida la seva activitat”, que ha permès reduir la incidència de la segona onada de la pandèmia.  Aragonès ha afirmat que “hem iniciat aquest pla d’obertura, que ha d’anar de mesures proactives. Sempre hem treballat per avançar-nos a una pandèmia que si alguna cosa ens ha mostrat és que en pocs dies pot canviar molt i que és fonamental l’anticipació”.

Pere Aragonès ha advertit que “venen unes setmanes decisives. Hem d’evitar que el tombant d’any sigui la llavor d’una tercera onada de la pandèmia”, amb l’objectiu “d’arribar al Nadal amb la pandèmia sota control i el mínim nombre de malalts de Covid possible”.

I en aquest sentit, el vicepresident ha destacat la feina feta, que ha suposat multiplicar la capacitat de rastreig, de detecció i de test: “Hem passat de fer 5.000 PCR a la setmana, en el pic de la segona onada a 270.000 proves i ara també estem en les 200.000 proves setmanals”. Aragonès ha afegit que “és essencial que aquests cribatges ens permetin detectar persones asimptomàtiques per frenar l’expansió del virus”.

4  

Imatges

Fotografia de la consellera Vergés durant l'atenció als mitjans

Fotografia de la consellera Vergés durant l'atenció als mitjans 125

Fotografia del vicepresident durant l'atenció als mitjans

Fotografia del vicepresident durant l'atenció als mitjans 105

Fotografia de l'interior del Recinte Modernista de Sant Pau, on es fan els cribratges massius

Fotografia de l'interior del Recinte Modernista de Sant Pau, on es fan els cribratges massius 155

Fotografia del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i de la consellera Vergés, a l'interior del Recinte Modernista de Sant Pau, on es fan els cribratges massius

Fotografia del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i de la consellera Vergés, a l'interior del Recinte Modernista de Sant Pau, on es fan els cribratges massius 130