• Ho ha assegurat el conseller d’Educació aquesta tarda en una interpel·lació al Parlament

 

  • El conseller ha destacat també que “no tancarem escoles com ho vam fer, perquè som l’eina clau per a la comunitat i per al futur immediat del país”
HC Bargalló

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que “l’escola és un dels grans èxits comunitaris de resposta a la pandèmia”. Ha remarcat també que a banda de la crisi social, “vivim una crisi comunitària que va més enllà, que no podem permetre que malmeti una generació sencera, que la deixi de banda, és la nostra responsabilitat”. En aquest sentit, ha dit que, “per tant, no tancarem escoles com ho vam fer, perquè som l’eina clau per a la comunitat i per al futur immediat del país”. El conseller ha fet aquestes afirmacions avui a la tarda en una interpel·lació al Parlament.

 

El titular d’Educació ha insistit en què “posarem tots els nostres esforços com a  Govern per no tornar-ho a fer, no volem tancar les escoles per garantir el dret a l’educació i, als nostres infants i joves, el seu espai de relació social, que els aporta aprenentatges en l’àmbit emocional i social”. Ha remarcat també que “tenim centres amb una altíssima complexitat social, amb 236.000 alumnes, gairebé un 24% del total, que estan en risc de pobresa o exclusió social: per això és imprescindible i necessari recuperar la presencialitat i el contacte amb el seu entorn educatiu”.

 

Josep Bargalló també ha destacat que “malgrat totes les prediccions catastrofistes i les pressions rebudes al setembre, que ens volien desdir del nostre propòsit d’obrir l’escola, som en un trimestre que s’ha desenvolupat amb normalitat dins de la no normalitat que vivim”. Ha afegit que “ho hem de viure com un èxit col·lectiu” i que “l’objectiu és garantir l’estat emocional dels nostres infants i joves”.  “És el nostre deure i obligació actuar sempre en benefici dels infants i joves” ha afirmat Bargalló.

 

Finalment el conseller d’Educació ha manifestat que el fet d’obrir escoles ha estat un “èxit col·lectiu de tota la societat, en primer lloc de la comunitat educativa, de les direccions dels centres, de mestres i professorat, i de la resta de personal”. Ha fet un agraïment a “l’alumat que ha seguit les indicacions de seguretat sense discussió i a l’esforç de les famílies”. “També al personal sanitari, especialment al personal d’atenció primària, que ens ha ajudat a  fer possible que les escoles siguin un lloc segur: sense el personal sanitari tampoc haguéssim pogut obrir”, ha conclòs el conseller.

 

3 de desembre de 2020

 

1  

Imatges

HC Bargalló al Parlament

HC Bargalló al Parlament 48