foto
  • El grup Xiula és el protagonista de la campanya “I tu, jugues en català?”, que difon els jocs en català
  • El catàleg disposa de més de mil jocs en català i les botigues on trobar-los

El Departament de Cultura posa a disposició de tothom els recursos necessaris per viure el Nadal en català, a través del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que engega la campanya “I tu, jugues en català?” i el seu nou espai web Viu el Nadal en català. La difusió de la campanya nadalenca arriba més forta que mai, de la mà dels components del grup Xiula, que conviden a tothom a jugar en català, en un espot que ja es pot veure a les xarxes.

Al nou espai web del CNPL es troba el catàleg de jocs en català i les botigues on es poden adquirir. El catàleg, que enguany ja disposa de més de mil propostes, conté informació exhaustiva de l’oferta de jocs, l’edat dels destinataris, la tipologia i el fabricant. Aquest any, a més, és més fàcil que mai poder fer la carta als Reis, perquè l'espai del web conté l'enllaç directe al catàleg de jocs; es tracta d'una manera de facilitar a Ses Majestats la cerca de tots els encàrrecs, amb informació automàtica de la botiga on s'han d'adreçar per adquirir-lo.

Per fer-ho possible, el CPNL treballa en xarxa amb el sector. En aquests moments, compta amb 23 empreses col·laboradores, compromeses amb la necessitat de potenciar el català en els seus productes, i 322 botigues que disposen de jocs en català del catàleg.

A aquest nou espai de la pàgina web del Consorci per a la Normalització Lingüística es poden trobar també una llista de nadales en català a Spotify, recursos nadalencs i opcions de regal de cursos de català i de Voluntariat per la llengua.

Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), creat el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona, està format actualment per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei.

El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.