Banc dels Aliments

Conseller El Homrani: "Treballem per donar resposta a l'emergència i també per assegurar la protecció social dels més vulnerables"

El titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha visitat aquest migdia la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona

query_builder   22 desembre 2020 15:28

event_note Nota de premsa

Conseller El Homrani: "Treballem per donar resposta a l'emergència i també per assegurar la protecció social dels més vulnerables"

El titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha visitat aquest migdia la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona

Banc dels Aliments

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat aquest migdia les instal·lacions de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona on s’ha reunit amb una representació de l’entitat, encapçalada per la seva presidenta, Roser Brutau, i el seu director, Lluís Fatjó-Vilas. En el decurs de la trobada s’ha tractat, entre d’altres qüestions, la situació d’emergència social i de necessitats bàsiques que està provocant la pandèmia de la covid19. La Fundació i el Departament tenen un llarga trajectòria de treball conjunt en la lluita contra la pobresa. En aquest sentit –i emmarcat en aquesta col·laboració– la setmana passada es va fer públic l’acord de Govern a través del qual el Departament ha assignat als quatre bancs dels aliments de Catalunya prop de 3,3 M€ per garantir el dret a una alimentació suficient, necessària i saludable i prevenir altres situacions de risc més greus.

Aquest import es destinarà a l’adquisició i la distribució d’aliments per a cobrir les necessitats bàsiques de famílies en situació de precarietat econòmica sobrevinguda o agreujada arran de la pandèmia. Cal recordar que el Banc dels Aliments actua d’intermediari abastint d’aliments a entitats del tercer sector, que els distribueixen a les persones amb necessitats socials de caràcter material o els elaboren pel consum, per exemple, en menjadors socials. La majoria de famílies ateses han estat valorades i  derivades per part de l’atenció primària de serveis socials, que es coordinen i col·laboren amb aquestes entitats.

El conseller ha recordat que “cal fer un abordatge integral a la crisi social derivada de la pandèmia: des de l’emergència, cobrint a les necessitats bàsiques de les famílies que ho necessiten, i alhora amb l’impuls d’actuacions que els garanteixin oportunitats per sortir-se’n. Aquesta és la vacuna social que estem aplicant per evitar que ningú quedi enrere”.

El nombre de persones ateses pels bancs dels aliments abans de la crisi sanitària era de 190.433 persones arreu del país, una xifra que s’ha vist incrementada fins a les 262.294 persones durant la pandèmia. Entre d’altres actuacions per a combatre l’impacte social de la Covid-19, el Govern vol garantir que els bancs dels aliments estiguin preparats per fer front a la demanda actual i futura de les famílies.

1  

Imatges

Imatge de la visita del conseller al Banc dels Aliments

Imatge de la visita del conseller al Banc dels Aliments 333

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined