SIE St Feliu

El conseller Chakir el Homrani visita un servei per atendre dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles a Sant Feliu de Llobregat

query_builder   26 gener 2021 17:51

event_note Nota de premsa

El conseller Chakir el Homrani visita un servei per atendre dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles a Sant Feliu de Llobregat

  • El Servei d’Intervenció Especialitzada de Sant Feliu de Llobregat va atendre 524 dones i 66 nens i nenes durant l’any 2020
  • El SIE canvia de local i ara s’ubicarà al carrer Joana Raspall
SIE St Feliu

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i la secretària d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Mireia Vall, han visitat avui el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de Sant Feliu de Llobregat. Aquest recurs, compta amb un equip de 9 professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec. Aquest servei i el de Sant Boi de Llobregat atenen totes les dones i els seus fills i filles de la comarca del Baix Llobregat.

En aquest sentit, durant la visita, el conseller Chakir el Homrani ha destacat que: “El de Sant Feliu és un dels primers SIE que es van obrir al país i per tant és un exemple de coneixement, arrelat al territori. Hem passat de 8 a 16 SIE i en comarques amb molta població com el Baix Llobregat i el Vallès Occidental hi hem obert un segon SIE per aconseguir un equilibri territorial, en aquesta comarca hem obert el de Sant Boi de Llobregat. ”

El Servei d’Intervenció Especialitzada de Sant Feliu de Llobregat, que ha canviat de local i ara està ubicat al carrer Joana Raspall, va atendre 524 dones en situació de violència masclista i 66 nens i nenes durant l’any 2020 i va fer un total de 2.581 atencions. Per la seva banda, el SIE de Sant Boi de Llobregat -que es va posar en marxa el passat novembre- ha atès fins a data d’avui un total de 18 dones en situació de violència masclista. El total de Serveis d’Intervenció Especialitzada en violència masclista a Catalunya han atès més de 6.000 dones i més de 1.400 fills i filles.

Actualment hi ha 16 SIE a Catalunya: Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Figueres, Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Alt Pirineu.

Els SIE ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que en situació de violència masclista, i també als seus fills i filles. L'accés a aquest servei es fa per iniciativa de les pròpies dones o a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones.

206 places en serveis residencials per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles

Actualment el Departament disposa de 156 places als Serveis Substitutoris de la Llar per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles. Cal sumar-hi també les 50 places als Serveis d’Atenció i Recuperació, un altre tipus de recurs residencial per a dones en situació de violència masclista.

1  

Imatges

SIE St Feliu

SIE St Feliu 238

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined