• El nou espai disposa de 9 consultes, que sumades a les 14 que té el CAP, doten el centre amb un total de 23 consultes
  • L’espai annex s’ha instal·lat de forma provisional fins que es construeixi el que serà el nou CAP, ubicat al Portal de l’Àngel, a la plaça Pi i Sunyer
CAP Gòtic de Barcelona

Aquest dilluns entra en funcionament el nou edifici que servirà per ampliar el servei assistencial del Centre d’Atenció Primària Gòtic de Barcelona. L’espai, situat just al davant del centre, a la plaça Joaquim Xirau, té una superfície de 365 m² i està equipat i preparat per atendre urgències COVID i consultes d’especialitats. Consta de dues plantes amb 9 consultes, que sumades a les 14 que ja té el centre, augmenten a 23 les consultes de l’atenció primària al Gòtic. El mòdul té dues plantes, la planta baixa es destina a urgències respiratòries i COVID, i la primera a les especialitats.

Davant la nova situació generada per la pandèmia de la COVID-19, les mancances al centre, sobretot d’espai, s’han fet encara més evidents, per aquest motiu els professionals del centre han treballat de valent per aconseguir ampliar el CAP en espera de construir el nou centre en una nova ubicació. El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha destacat que: “era urgent trobar una solució per al CAP Gòtic, no podíem esperar a tenir el nou centre. L’annex és una solució provisional, però creiem que servirà per donar oxigen a un centre que està patint molt”. I hi ha afegit: “els professionals que hi treballen ho han donat tot per atendre els pacients en condicions difícils, esperem que aquest espai els doni una mica d’aire per poder fer la feina en millors condicions.

Des del mes de setembre, el CAP ha tingut el suport d’una carpa del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i l’Ajuntament va cedir uns espais del centre APROP, d’uns 70 m² que s’utilitza com a sala de reunions i punt de treball per als professionals. Ara, amb la posada en marxa del mòdul, la carpa del SEM es desmunta i els serveis passen a assumir-se des del nou espai.

L’adjunt a la Direcció del CAP, Oriol Rebagliato, ha destacat que “aquest espai és un baló d’oxigen, sabem que és provisional i que haurem d’esperar uns anys a tenir el centre nou, però mentrestant permetrà descongestionar el centre i tots els professionals ho estan esperant.

La construcció i instal·lació del nou annex assistencial ha suposat una inversió de  de 736.500 euros entre l’obra i l’equipament.

El CAP Gòtic, gestionat per l’Institut Català de la Salut, té una població assignada de quinze mil habitants. La seva cartera de serveis inclou medicina de família, infermeria, atenció administrativa i comunitària i atenció urgent. A més, ofereix visites de consultes externes d’atenció especialitzada. També dona atenció a 3 residències de gent gran.

La ubicació definitiva del nou CAP serà a l’edifici municipal situat a la plaça Pi i Sunyer, previ acord sobre la ubicació i trasllat dels serveis municipals de l’Ajuntament de Barcelona, que actualment es troben en aquest emplaçament. El nou CAP tindrà aproximadament uns 2.500 m² i recuperarà tota la cartera de serveis.

4  

Imatges

CAP Gòtic de Barcelona

CAP Gòtic de Barcelona 6390

Imatge 1 de l'interior del CAP

Imatge 1 de l'interior del CAP 3165

Imatge 2 de l'interior del CAP

Imatge 2 de l'interior del CAP 2879

Imatge 3 de l'interior del CAP

Imatge 3 de l'interior del CAP 3612