covid

El Govern destina 415 milions a finançar els nous ajuts trimestrals adreçats als col·lectius més afectats per la Covid-19

query_builder   9 febrer 2021 14:15

event_note Nota de premsa

El Govern destina 415 milions a finançar els nous ajuts trimestrals adreçats als col·lectius més afectats per la Covid-19

El Govern ha autoritzat una transferència de 415 milions d’euros a Treball, Afers Socials i Famílies per tal de finançar el nou paquet d’ajuts que el Departament gestionarà el primer trimestre del 2021 per donar suport als col·lectius més afectats per la Covid-19.

 

Aquests recursos permetran, d’una banda, activar un ajut directe d’uns 600 euros  per a persones treballadores amb baixos ingressos en situació d’ERTO i fixes discontinus. Aquests ajuts es podran sol·licitar a partir del proper dilluns 15 de febrer, i el seu impacte pressupostari serà de 105 milions d’euros. En segon lloc, es finançarà la reedició de l’ajut de 2.000 euros  per al manteniment de l’activitat econòmica de les persones treballadores autònomes individuals o que formin part d’una microempresa que es va posar en marxa a finals del 2020. Aquest ajut suposarà una despesa addicional de 280 milions d’euros, i les sol·licituds es podran formalitzar des del divendres 19 de febrer.

 

Ajuts a la formació i al sector cultural

 

Els recursos transferits avui al Departament de Treball permetran també endegar un programa d’ajuts a la formació, per valor de 25 milions d’euros, adreçat a persones treballadores que es troben en situació d’ERTO, amb l’objectiu de reconèixer la seva experiència laboral i contribuir a la seva reorientació i requalificació. Finalment, s’ampliarà en 4,5 milions més l’anterior línia d’ajuts adreçada al sector cultural, en coordinació amb el Departament de Cultura, i es destinaran 660.000 euros  a polítiques actives d’ocupació per protegir llocs de treball i crear-ne de nous a la Cerdanya i el Ripollès, per l’especial afectació que van patir amb el tancament perimetral a finals de desembre i principis de gener.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined