Salut anuncia l'ampliació del servei d'Urgències de l'Hospital de Mollet

Salut anuncia l'ampliació del servei d'Urgències de l'Hospital de Mollet

query_builder   18 febrer 2021 13:20

event_note Nota de premsa

Salut anuncia l'ampliació del servei d'Urgències de l'Hospital de Mollet

  • La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat avui l’espai, que sumarà 500 m2, un 50% més dels actuals,  i augmentarà un 30% els punts d’atenció
  • L’actuació permetrà un millor circuit d’atenció per donar resposta a les necessitats sorgides durant la pandèmia de la COVID-19
Un moment de la visita a les instal·lacions del centre, aquest matí.

El Departament de Salut, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i la Fundació Sanitària Mollet ultimen les actuacions per iniciar les obres d’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital. Avui la consellera Alba Vergés, acompanyada de l’alcalde, Josep Monràs, han visitat l’hospital i els espais on s’ha de produir aquesta ampliació. El projecte vol donar resposta a l’augment de la població de referència, l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la COVID-19.

Durant la visita, la consellera Vergés, ha subratllat la importància d’adequar les instal·lacions a la nova realitat i a les necessitats del territori. Per a la consellera, la pandèmia ha posat de manifest que és possible treballar en xarxa i ha convidat a seguir en aquesta línia “amb l’objectiu d’aconseguir el màxim benestar possible per a la ciutadania”. Vergés ha aprofitat per felicitar la feina dels professionals de l’hospital el darrer any: “El valor d’un sistema de salut potent no són només els espais, sinó sobretot  els seus professionals”.

Per la seva part, l’alcalde Monràs ha recordat que “ja fa temps que es reclamava la necessitat d’ampliar les urgències de l’Hospital per a una millor atenció als més de 165.000 habitants als que el centre dona servei. És una millora de present i de futur.” L’alcalde també ha volgut “agrair l’esforç de la conselleria, així com l’imprescindible treball conjunt del Servei Català de la Salut, la Fundació Sanitària i l’Ajuntament”.

La gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, ha posat en valor el compromís de l’Hospital de Mollet durant la pandèmia i el treball dels seus professionals per recuperar de seguida l’activitat i minimitzar els efectes de la COVID-19. Aran ha destacat també el consens en aquest projecte i ha manifestat la voluntat de seguir avançant per millorar l’atenció.

El president de la Fundació Sanitària Mollet, Andreu Llargués, i el director general de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran, han subratllat la importància d’aquest projecte.  “Les noves urgències són una aposta per donar resposta a necessitats de la població de referència que venim detectant des de fa temps a la vegada que es té en compte una nova situació epidemiològica que ha vingut per quedar-se i que ens permet millorar les condicions de treball dels professionals”, resumeix Duran.

Sobre el projecte d’ampliació d’Urgències
L’ampliació dotarà al Servei d’Urgències de quasi 500m2 més, passant de 1.000m2 a 1.500m2 de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran quasi un 30% el nombre de punts d’atenció, 10 punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la pròpia unitat per agilitzar els processos. La inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra i 400 mil euros per a l’equipament.

El projecte s’ha dissenyat perquè sigui possible establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics, traumatològics o agitats. Concretament, la nova estructuració d’urgències preveu 2 boxes i dos punts de tractament per a pediatria, 6 boxes per a traumatologia, 5 boxes d’observació per a pacients geriàtrics o fràgils i 1 box de seguretat.

Per tal de poder seguir donant resposta a les necessitats generades per la pandèmia de la COVID-19 s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris, separats de les urgències de Nivell I, i s’incorporaran 2 espais de pressió negativa.

Sobre la Fundació Sanitària Molle
La Fundació Sanitària Mollet és una entitat sense ànim de lucre formada per l’Hospital de Mollet, l’Hospital Sociosanitari de Mollet, el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca i Pujades, el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Mollet i les residències de Santa Rosa, La Vinyota i Pedra Serrada. La Fundació Sanitària Mollet dona servei actualment a 165.000 habitants dividits en 11 municipis situats entre el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

4  

Imatges

Foto 1

Foto 1 944

Foto 2

Foto 2 637

Foto 3

Foto 3 988

Foto 4

Foto 4 1113

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined