Fotografia

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, visiten la reforma del CAP de Salt Jordi Nadal i l'Hospital Trueta de Girona

query_builder   19 febrer 2021 13:32

event_note Nota de premsa

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, visiten la reforma del CAP de Salt Jordi Nadal i l'Hospital Trueta de Girona

El vicepresident Aragonès; la consellera Vergés; l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, i la directora de l'EAP Salt, Victòria Triola, durant la visita a la reforma del CAP de Salt Jordi Nadal

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han visitat avui el municipi de Salt i la ciutat de Girona per conèixer l’estat d’algunes de les infraestructures de Salut realitzades pel Govern català durant els darrers mesos. En una primera parada, han comprovat el resultat de les obres de rehabilitació i millora del Centre d’Atenció Primària Doctor Jordi Nadal de Salt, que després de l’incendi que va tenir lloc el passat estiu, entrarà en funcionament el proper dilluns, 22 de febrer. Després, s’han desplaçat a la capital gironina per visitar l’ampliació del servei d’urgències de l’Hospital Universitari Josep Trueta que, després de prop de 3 anys de treballs i una inversió de 4 milions d’euros, ha permès gairebé doblar l’espai del servei d’urgències. També han visitat la nova unitat d’Ictus i el nou PET-TAC d’altes prestacions.

En declaracions als mitjans de comunicació, el vicepresident Aragonès també ha explicat que un altre dels motius de la visita d’avui ha estat “monitoritzar” i “constatar de primera mà” l’evolució del projecte del Campus de Salut de la Regió Sanitària de Girona, on s’inclou el nou Hospital Trueta, “perquè sigui una realitat en el marc dels terminis previstos”. “Aquest és un projecte que després de molt de temps, de molts anys, hem aconseguit desencallar a través d’una aposta inequívoca per enfortir els serveis públics i garantir una atenció sanitària capdavantera des de la proximitat” ha subratllat. 

En aquest sentit, el vicepresident ha anunciat que el passat mes de gener el Departament de Salut i els ajuntaments de Girona i Salt van constituir la Comissió encarregada de facilitar els tràmits urbanístics necessaris per fer realitat el Campus de Salut de la Regió Sanitària de Girona. Una comissió que, segons ha dit, ja ha començat els treballs tècnics per trobar la ubicació idònia dels diferents serveis del futur campus sanitari. “Aquest estiu vam anunciar l’any 2028 com la data prevista per a què el nou Hospital Trueta comenci a funcionar. Aquesta previsió es manté i la constitució de l’equip de treball tècnic i la comissió de seguiment són una mostra més que se segueix avançant i treballant per fer realitat el projecte”, ha assegurat.

Crida a la responsabilitat

Finalment, Aragonès ha volgut fer una nova crida a la responsabilitat ciutadana per “no abaixar la guàrdia” davant la situació de pandèmia. Segons ha explicat el vicepresident, tot i la millora de les dades epidemiològiques de les darreres setmanes, el Departament de Salut ha constat que Catalunya està entrant en una nova fase d’estancament. “El virus segueix fent estralls. Segueix fort i amb un capacitat d’expansió que encara pot fer col·lapsar el sistema sanitari”, ha alertat. “Fins que no estiguem tots vacunats, fins que no estiguem tots protegits no ens podem relaxar ni un instat” ha conclòs.

Per la seva part, la consellera Vergés ha agraït la tasca dels professionals sanitaris de Salt i ha anunciat que dilluns es posarà en funcionament la zona renovada del CAP Jordi Nadal, que ha estat en obres durant mig any, després que el 3 de juliol s’hi declarés un incendi. ”L’atenció primària és el centre de les nostres polítiques. Treballem amb la màxima equitat territorial i això s’aconsegueix enfortint l’atenció primària arreu del país per garantir un servei resolutiu que té cura de les persones i que acompanya en moments de pandèmia”, ha assenyalat.

En aquest sentit, Vergés ha explicat que el Departament de Salut a través del Servei Català de la Salut ha reforçat l’atenció primària a la Regió Sanitària de Girona amb la contractació de 111 persones de diferents perfils professionals per potenciar nous rols i adaptar-se a la pandèmia. Aquest enfortiment ha permès reorganitzar funcions dins els Equips d’Atenció Primària (EAP) per millorar la resposta que es dona a la ciutadania. La consellera de Salut també ha destacat la instal·lació de 15 mòduls prefabricats a la Regió, annexos als CAP, que permetran separar els circuits COVID dels no COVID i “augmentar la seguretat dels usuaris i professionals”, ha assenyalat.

Vergés ha recordat també la inversió de més de 900.000 euros feta a la Regió Sanitaria de Girona en el marc del Pla de Confort que ha permès millores estructurals en diversos CAP, resoldre  necessitats tecnològiques i la compra aparells mèdics. “El reforç de l’atenció primària s’emmarca en la voluntat de donar el màxim de resposta a la ciutadania i des de la proximitat, marcar una transformació clara del sistema de salut” ha subratllat.

Durant la visita, la consellera ha destacat també la inversió de 4 milions d’euros per completar l’ampliació del servei d’urgències de l’Hospital Trueta de Girona, ja en funcionament, i l’aposta per seguir avançant en el projecte del futur Campus de Salut, on s’ubicarà el nou Trueta.

Millores al CAP de Salt Jordi Nadal

Dilluns està previst que es posi en funcionament la zona renovada del CAP de Salt Jordi Nadal arran de l’incendi produït aquest estiu. Després d’una primera actuació d’urgència per netejar i repintar el que havia quedat afectat pel fum i el sutge, el CAP va poder reprendre parcialment l’activitat el 14 de setembre, a la banda esquerra de l’edifici, que havia quedat menys malmesa. Després d’una actuació d’uns 425.000 euros per reparar els danys ocasionats per l’incendi i millorar l’equipament, dilluns es posarà en funcionament en la seva totalitat.

Les obres s’han centrat a la banda dreta de l’edifici, on ha estat necessari canviar totes les instal·lacions de clima, d’electricitat i de comunicacions. S’han renovat tots els espais que hi havia (petita cirurgia, consultes d’ecografia, espirometries treball social, psicologia, la sala de treball de les infermeres gestores de casos i la sala de reunions) i s’ha destinat l’antic magatzem a ampliar l’espai de rehabilitació, que ha guanyat 40 metres quadrats més. Entre les obres de reforma i l’equipament que s’ha hagut de comprar de nou, l’incendi ha tingut un cost d’uns 377.000 euros als quals cal afegir el recanvi de l’ascensor, que ha pujat a prop de 50.000 euros més.

Imatges de la visita descarregables a http://intercanvis.tv3.cat/ 

  • usuari: pool_TV3
  • contrasenya: publicTV3
Fotos descarregables a https://we.tl/t-6Ij1Oi1gMO 

 

1  

Imatges

El vicepresident Aragonès, la consellera Vergés, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas i la directora de l'EAP Salt, Victòria Triola, durant la visita a la reforma del CAP de Salt Jordi Nadal

El vicepresident Aragonès, la consellera Vergés, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas i la directora de l'EAP Salt, Victòria Triola, durant la visita a la reforma del CAP de Salt Jordi Nadal 132

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined