Signatura

Treball, Afers Socials i Famílies i la Paeria firmen el protocol de col·laboració per a la construcció de l'edifici comunitari de múltiples usos 

La Generalitat aporta 4 milions d'euros per a finançar-ne les obres i la infraestructura 

query_builder   7 abril 2021 14:09

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies i la Paeria firmen el protocol de col·laboració per a la construcció de l'edifici comunitari de múltiples usos 

La Generalitat aporta 4 milions d'euros per a finançar-ne les obres i la infraestructura 

Aquest equipament comunitari dona resposta a una necessitat històrica de Lleida
Treball, Afers Socials i Famílies i a Paeria firmen el protocol de col·laboració per a la construcció de l'edifici comunitari de múltiples usos 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani i el Paer en Cap de l’Ajuntament de Lleida, Miquel Pueyo,  han signat aquest migdia el protocol de col·laboració entre ambdues administracions per a la construcció d’un edifici comunitari de múltiples usos, que comptarà amb una aportació per part de la Generalitat de 4 milions d’euros. La mateixa setmana que es publica la licitació de l’avantprojecte urbanístic, s’ha tancat l’acord entre Generalitat i Paeria per a fer possible un equipament que respon a una demanda històrica a la ciutat. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha assegurat que “aquest era un compromís pendent amb Lleida: la construcció d’un equipament estable i digne per a usos comunitaris per a la ciutadania i com a centre residencial per a emergències i urgències, també durant els mesos d’estiu per a les persones que busquen feina a la campanya de la fruita i no disposen d’allotjament”. 

Per la seva banda, Miquel Pueyo s’ha mostrat satisfet de l’acord perquè “després que l’any 2010 Lleida deixés passar l’oportunitat de construir un alberg per cobrir les necessitats de la campanya de la fruita, avui encarrilem la construcció d’un equipament que no només donarà resposta a aquesta necessitat històrica sinó que serà, també, un servei per al conjunt de la ciutadania lleidatana”.  

El conseller El Homrani també ha explicat les principals actuacions del seu Departament per a donar suport als ens locals i organitzacions agràries de la demarcació durant la campanya d’enguany. Treball, Afers Socials i Famílies destina 1 milió d’euros a ajuts per incentivar la contractació de proximitat a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i 952.602 euros perquè les patronals, els sindicats i les administracions locals contractin 54 tècnics per fer tasques de mediació i suport a l’acolliment dels temporers des de l’1 de maig fins a l’1 d’octubre. 

D’altra banda, el Departament finança via contracte programa de serveis socials les despeses d’espais d’allotjament temporal i d’aïllament per motius de covid-19 per a aquelles persones que no en disposin: 450.000 euros a l’Ajuntament de Lleida, 125.000 al Consell Comarcal del Segrià, 75.000 al de la Noguera, 25.000 al del Pla d’Urgell, 25.000 al de les Garrigues i 300.000 per a l’alberg de Bellpuig (Urgell). 

A l’acte de presentació de l’acord també hi ha participat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el qual ha anunciat l’aportació de 300.000 euros per part de la institució que representa per a la campanya d’enguany. “La Diputació de Lleida incrementarà el seu suport global als municipis fruiters amb 100.000 euros més respecte l’any passat i mantindrà el finançament per tornar a habilitar una instal·lació que ajudi a aïllar els possibles contagis que es puguin produir amb una altra dotació inicial de 300.000 euros”.  

Al seu torn, la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha explicat que el futur equipament per a emergències i urgències socials “serà un equipament estable, digne i de caràcter específic que ofereixi un servei residencial temporal i una atenció integral que garanteixi la cobertura autònoma de les necessitats bàsiques i, alhora, la normalització i inclusió social de les persones ateses” al mateix temps que la resta de l’any podrà donar cobertura a una sèrie de projectes i activitats de tipologia diversa com podrien ser programes acadèmics d’intercanvi i colònies, entre d’altres.  

“Acords com els d’avui demostren que afrontar amb responsabilitat un repte com el de la temporada de la fruita només es pot fer amb la implicació de totes les administracions i agents”, ha afegit Pueyo. “Paeria, Diputació i Generalitat ens hem conjurat a treballar coordinadament per millorar aquesta campanya i, sobretot, les futures. Esperem que el compromís del Govern espanyol també estigui a l’alçada”.  

Sobre l’equipament 

L’equipament comunitari de múltiples usos (ECMU)s’ubicarà al carrer Josep Pallach número 2, tindrà una capacitat per a unes 120 persones i les zones privades d’habitacions es complementaran amb diverses zones comunes obertes al barri.  

La seva construcció serà modular i s’estima que estarà llest per afrontar la campanya agrària de l’any vinent. L’equipament serà polivalent i donarà servei també a altres necessitats, com són les del Pla Iglú a l’hivern, l’acollida de persones que han quedat temporalment desallotjades de casa seva per emergències, com un incendi, i altres urgències socials, així com intercanvis acadèmics, colònies, etcètera. 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined