Es crearan 12 places més residencials i 5 de centre dia, i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en finançarà un total de 15 

El Departament també ha contribuït a les obres amb 280.000 euros

Visita a la residència Mas Vell d'Agramunt

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat aquest migdia les obres de reforma i ampliació de la residència municipal Mas Vell d’Agramunt (Urgell) acompanyat de l’alcaldessa, Sílvia Fernàndez. El recorregut s’ha realitzat per les plantes segona i tercera, on no hi ha residents actualment, i respectant les mesures de prevenció de la covid-19.

En el decurs de la visita, el conseller ha destacat que “cal una mirada que vagi més enllà de l’atenció institucionalitzada residencial. Tota la feina que fem prèvia a la institucionalització és bona: l’atenció domiciliària, el servei de carmanyola, el centre de dia... Cal diversificar per mantenir l’autonomia el màxim temps possible”. En aquest sentit, El Homrani ha remarcat que “les necessitats poden ser molt diverses i per això és indispensable disposar de serveis flexibles. És en aquesta línia en la que treballem des del Departament de forma col·laborativa i corresponsable amb els ens locals”.

La residència Mas Vell disposa en l’actualitat de 15 places, que s’ampliaran en 12 més, fins a un total de 27, i Treball, Afers Socials i Famílies mantindrà el finançament de 10 places. Pel que fa al centre de dia, amb l’ampliació de l’equipament s’arribarà a un total de 15 places (actualment en té 10), 5 de les quals seran finançades pel Departament.

El centre de dia està ubicat a la planta baixa de l’edifici, on també hi ha el gimnàs o sala de fisioteràpia. A les plantes primera i segona es troben les habitacions, i a la tercera planta, els despatxos de direcció, reunions, professionals, infermeria, bugaderia, vestidors, magatzem i perruqueria.

El Departament també ha contribuït al finançament de les obres de reforma i ampliació amb un total de 280.000 euros.

1  

Imatges

Visita a la residència Mas Vell d'Agramunt

Visita a la residència Mas Vell d'Agramunt 382