Box Fira BCN

Salut inicia una prova pilot a Fira de Barcelona com a punt de vacunació poblacional

query_builder   26 abril 2021 18:20

event_note Nota de premsa

Salut inicia una prova pilot a Fira de Barcelona com a punt de vacunació poblacional

  • El dispositiu s’obrirà aquest cap de setmana i té una capacitat per administrar fins a 120.000 vacunes a la setmana
Fira BCN

El Departament de Salut ha posat en marxa la prova pilot com a gran centre de punt de vacunació poblacional a Catalunya. Durant el dia d’avui s'han vacunat 1.000 persones d’entre 60 i 69 amb la vacuna d’AstraZeneca i ha servit per provar tots els circuits d’aquest gran espai de funcionament.

La previsió és que el Palau 4 del recinte de Montjuïc entri en funcionament aquest mateix cap de setmana, del 30 d’abril al 2 de maig, i que s’hi administrin 6.000 dosis de Pfizer en 3 dies. Del 7 al 9 de maig es tornarà a obrir per continuar amb la vacunació i, a partir d’aquí, l’objectiu és tenir el recinte disponible cada dia. Segons la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest pas és una mostra més que “l’estratègia de vacunació avança a bon ritme i agafa embranzida”.   

Aquest és un dels grans espais de vacunació que el Departament de Salut habilita per vacunar a la població i compaginar-ho amb els CAP. Vergés ha aprofitat la visita per agrair als professionals de l’atenció primària “l’excel·lent feina que estan fent des del primer minut de la pandèmia” i l’esforç d’aquests dies ja que “són ells qui estan desplegant aquest dispositiu”.

La consellera, acompanyada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, han visitat l’espai que a hores d’ara posa en funcionament un primer mòdul amb capacitat de posar 20.000 vacunes setmanals. Tot i això, en ple funcionament la Fira de Barcelona podria arribar a administrar fins a 120.000 vacunes a la setmana en una superfície de 10.000 metres quadrats.  

L’Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, reitera la seva disposició a col·laborar amb el Departament de Salut en tot allò que estigui a les seves mans en la lluita compartida contra la Covid-19 i, més concretament, per poder accelerar el màxim el procés de vacunació.

En són una bona mostra els espais disponibles que actualment hi ha a la ciutat en els quals s’està vacunant contra la Covid-19 i que l’Ajuntament ha facilitat: 36 espais municipals i 15 mòduls instal·lats en terrenys que han requerit de la concessió d’una llicència municipal, entre d’altres. Això es completa amb la cessió de 62 auxiliars i agents cívics actualment destinats a la gestió d’aquests espais, especialment a les cues i l’entrada i sortida d’aquests equipaments. A més a més, i en previsió que l’arribada de dosis de les vacunes contra la Covid-19 s’acceleri, Colau ha explicat que “l’Ajuntament ha posat a disposició de la Generalitat 4 grans espais concrets per fer vacunacions massives que podrien atendre centenars de persones al dia: el Fòrum Besos, el Poliesportiu Francisco Calvo, el Parc Tecnològic de Nou Barris i el Centre Cívic La Sedeta”. Tots aquests espais estarien igualment dotats amb personal municipal pel que fa a la gestió de les cues i el seu correcte funcionament.

La col·laboració entre les dues administracions ha estat igualment constant al llarg de la pandèmia, com demostra per exemple la construcció de pavellons sanitaris en un primer moment o, de manera més recent, la cessió de 76 espais municipals per a la realització de proves de detecció del nou coronavirus o per facilitar més espais en la campanya de vacunació contra la grip. Igualment, des de l’inici de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Barcelona ha destinat més de 300 auxiliars i agents cívics als espais públics de la ciutat per informar i acompanyar la ciutadania en el compliment de les normes sanitàries.

Per la seva banda, el director general de la Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha destacat que aquesta acció "s'emmarca en el nostre compromís social, posant el nostre coneixement, actius i capacitats al servei del projecte. Per a la institució representa un orgull poder contribuir a aquest repte col·lectiu que suposa la vacunació i d'aquesta manera avançar cap a la normalitat el més aviat possible".

4  

Imatges

Vacunació Fira BCN

Vacunació Fira BCN 908

Entrada Fira BCN

Entrada Fira BCN 912

Espera Fira BCN

Espera Fira BCN 935

Atenció mitjans Fira BCN

Atenció mitjans Fira BCN 878

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined