_

Vicepresident Aragonès: "Amb 2 milions de primeres dosis encetem un nou paradigma de gestió de la pandèmia: a més ciència i vacunes, més interacció social"

query_builder   5 maig 2021 14:11

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "Amb 2 milions de primeres dosis encetem un nou paradigma de gestió de la pandèmia: a més ciència i vacunes, més interacció social"

  • Amb la consellera de Salut, inaugura a Mataró el Centre d’Urgències d’Atenció Primària Maresme, que dona servei a 15 municipis i esdevé exemple de l’enfortiment i transformació de l’atenció primària
Un moment de la visita d'Aragonès i Verges al CUAP
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha posat de manifest que el nou CUAP Maresme “resol un dèficit històric de la comarca i permet millorar l’atenció d’urgències de mitjana i de baixa complexitat, amb coordinació amb la resta de centres d’atenció primària i l’Hospital de Mataró”, reforçant els serveis per al conjunt del territori, en aquest cas per als 15 municipis del Maresme central.

Aragonès ha recordat que la crisi de la Covid “ha demostrat encara més la importància i la necessitat de tenir un sistema de salut públic universal i d’excel·lència” i que el Govern “posa tots els esforços i recursos per millorar els seus serveis” amb la posada en marxa d’instal·lacions com el CUAP de Mataró que, amb una inversió d’1,2 milions d’euros, ha estat una realitat 10 mesos després de l’inici de les obres.

El vicepresident Aragonès s’ha referit també a la importància del nou CUAP Maresme, en un context en què amb l’esforç continuat dels professionals sanitaris i al procés de vacunació s’ha superat una tercera onada de la pandèmia. “Avui es superarà la fita dels dos milions de catalans i catalanes  que ja tenen subministrada una dosi de la vacuna contra la Covid, fet que ens permet visualitzar que anem cap a un nou paradigma de gestió de la pandèmia: a més ciència i a més aplicació de la vacuna, menys restriccions a la interacció social, tot i que caldrà mantenir l’equilibri durant setmanes i alguns mesos per poder anar recuperant la normalitat”

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha afegit que “estem obligats, i més després d’aquest any, de dotar-nos de totes les eines possibles per satisfer la vocació dels professionals de la salut, atendre què necessiten les persones”. La titular de Salut ha valorat que aquest nou CUAP beneficiarà 270.000 persones del Maresme central, en el marc d’un servei que treballa en xarxa amb tots els centres d’atenció primària del territori, amb els punts d’atenció continuada, amb l’atenció domiciliària, l’atenció hospitalària i amb el SEM.

“És un nou equipament emmarcat en un projecte clar d’enfortiment de l’atenció primària al nostre país, com hem fet i farem amb altres CAP’s del territori”, ha dit Vergés. “És una aposta claríssima”, ha reblat, com ho demostra el fet que en els últims tres anys s’hagin estrenat el CUAP Güell,  el CUAP Gràcia, o d’altres a Badalona i Granollers, per exemple. “Això és desplegar tot l’enfortiment i transformació de la primària, amb un pla projectat a 3 anys i dotat amb 300 milions d’euros, per atendre la COVID i el que vindrà després”, ha recordat.

 

El CUAP Maresme 
El nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Maresme es va posar en marxa dilluns i dona servei a la ciutadania del Maresme Central. Concretament, dona cobertura a Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. 

Està ubicat en un edifici annex al Centre d'Atenció Primària El Maresme, a Mataró, i s’hi accedeix per l’entrada que hi ha al Passatge Antoni Díaz Conde (cantonada amb el Camí del Mig). Es tracta d’un espai nou, de 550 metres quadrats, totalment remodelat, que compta amb 1 box de triatge, 7 punts de consulta polivalents, 8 punts d’observació i un box de reanimació cardiopulmonar (RCP).   

Dona servei les 24 hores, tots els dies de l’any per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria. A més, inclou suport vital avançat, amb estabilització inicial fins a l’arribada de les unitats del SEM.  També s’hi fa la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament compta amb recursos diagnòstics, com radiologia i servei d’analítica urgent. 

Es tracta del primer dispositiu d’aquestes característiques que hi ha a la comarca del Maresme, per donar resposta des de l’atenció primària a les demandes d’atenció urgent de la població, amb l’ampliació de l’horari i la millora de la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjana complexitat. El nou CUAP està gestionat per l’Institut Català de la Salut. 

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 122

Foto 2

Foto 2 118

Foto 3

Foto 3 140

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined