Mapa xarxes supramunicipals de Catalunya.

L'ACA convoca una nova línia d'ajuts de 12 MEUR per a millorar les xarxes d'abastament supramunicipals

query_builder   13 maig 2021 10:36

event_note Nota de premsa

L'ACA convoca una nova línia d'ajuts de 12 MEUR per a millorar les xarxes d'abastament supramunicipals

  • La subvenció, destinada als ens locals, serà en general del 80%, podent arribar al 90% en alguns casos del total del cost de l’actuació sol·licitada
  • Les subvencions es destinaran per a la millora tractaments de potabilització existents, optimitzar el control dels cabals captats i subministrats, ampliar la garantia de continuïtat del servei i reduir el risc de desabastament, i incrementar l'eficiència hidràulica i energètica
  • Aquesta és la setena convocatòria de subvencions aprovada en els últims 5 anys per a millorar el subministrament d’aigua (cinc per a actuacions d’àmbit municipal i dues per a la millora de les xarxes supramunicipals), destinant-se en aquest période un total de 92 milions d’euros
Mapa xarxes supramunicipals de Catalunya.
Mapa xarxes supramunicipals de Catalunya.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha obert la convocatòria d’una nova línia d’ajuts, destinada a la millora de les xarxes d’abastament supramunicipals, amb un pressupost total de 12 MEUR.

Les xarxes d’abastament supramunicipals desenvolupen la funció que es coneix com abastament en alta: l’aigua captada a les fonts d’origen (embassaments, rius, aqüífers i dessalinitzadores), la qual és potabilitzada i transportada fins als dipòsits dels municipis que hi estan connectats. A partir dels seus dipòsits, els muncipis poden subministar l’aigua rebuda a través de les seves xarxes de distribució, que és el que es coneix com l’abastament d’aigua en baixa.

Per tant, les xarxes supramunicipals d’abastament en alta tenen com a clients a municipis que, amb la seva connexió, obtenen una major garantia de subministrament, sense haver de dependre únicament de les seves captacions locals. Aquestes xarxes supramunicipals comparteixen els recursos i els costos associats entre els diferents municipis beneficiats.

La línia d’ajuts que s’acaba de convocar permetrà la millora dels tractaments de potabilització, assegurar la qualitat de l'aigua servida, optimitzar el control dels cabals captats i subministrats, ampliar la garantia de continuïtat del servei, reduir el risc de desabastament, millorar i incrementar l'eficiència hidràulica de les infraestructures i millorar l'eficiència energètica del servei.

En les bases d’aquesta nova línia d’ajuts, que es podran presentar sol·licituds fins el 5 de juliol, s’estableixen uns percentages de subvenció en general del 80%, podent arribar al 90% en alguns casos del total del cost de l’actuació sol·licitada, en funció la repercussió econòmica que suposi l’actuació.

Inversió de 92 MEUR en cinc anys

L’Agència Catalana de l’Aigua, entre 2016 i 2021, ha convocat un total de set convocatòries d’ajuts (cinc per al subministrament dels municipis i dues per a la millora de les xarxes supramunicipals). En aquest període s’estan destinant 92 milions d’euros per a impulsar actuacions que incrementin la garantia, tant en quantitat com en qualitat, de l’abastament en alta.

1  

Imatges

Mapa. Xarxes abastament supramunicipals de Catalunya.

Mapa. Xarxes abastament supramunicipals de Catalunya. 81

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 205

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined