• La Consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest matí el punt de vacunació de Soses, on avui s’immunitzaran uns 300 treballadors i treballadores de 6 empreses fructícoles del municipi.

El Departament de Salut ha iniciat avui a Lleida la vacunació dels treballadors i treballadores del sector agrari, amb la immunització de més de  300 persones que formen part de les plantilles de 6 empreses de la fruita de Soses. La Consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest matí el primer dispositiu de vacunació Covid-19 a aquest col·lectiu, que s’anirà immunitzant en paral·lel a d’altres grups de professionals essencials i de persones dels trams d’edat inclosos en l’estratègia poblacional.

Durant la visita, la consellera ha avançat que divendres arribaran 3.600 dosi  més, “que es posaran al llarg de tot el cap de setmana i de la setmana vinent per tot el Baix Segre en una aposta clara de controlar la epidèmia”.

Vergés també ha assenyalat que, “tota la feina feta la temporada passada i de forma anticipada, s’està posant ara de manifest, amb molts esforços i molts recursos i sobretot amb la implicació de tots els municipis”.

La Consellera de Salut ha agraït a l’Ajuntament de Soses, “el seu compromís en la campanya de vacunació i en els cribratges” a la vegada que ha volgut fer un esment especial a l’Atenció Primària, ja que “tota la vacunació gira al seu voltant, i sempre han estat al peu del canó”.

La vacunació d’aquest col·lectiu es duu a terme amb la vacuna monodosi Janssen en el marc d’immunització contra el coronavirus SARS CoV-2 dels col·lectius vulnerables des del punt de vista social, econòmic i/o laboral, i de difícil captació. En tractar-se d’una profilaxi d’una sola dosi, facilitarà la seva immunització amb una única punxada.

En una primera fase, es vacunarà les persones que treballen en les empreses que s’han adherit al cribratge inicial organitzat pel Departament de Salut, i de les quals ja es disposa de cens. Aquestes persones seran citades al llarg de les properes setmanes en espais municipals o en d’altres espais habilitats específicament als quals es desplaçarà un equip mòbil de vacunació, o bé als punts de vacunació poblacional.

Pel que fa a la resta de personal del sector, que treballa en empreses o explotacions agràries que no s’han sumat al programa de cribratges, Salut ha posat en marxa un formulari per recollir els registres nominals dels treballadors i treballadores i poder planificar, així, la seva immunització. En aquest cas, hi ha la possibilitat que els serveis de prevenció de riscos laborals de les empres que ho desitgin i que hagin rebut la formació oferta per Salut, administrin les vacunes sota la supervisió del departament.   

Per tal de fer arribar la vacuna a les persones que no disposen de contracte laboral i aquelles que viuen en assentaments il·legals, es comptarà amb la col·laboració dels serveis socials del Consell Comarcal del Segrià i de Creu Roja, que contribuiran a la confecció d’un cens nominal i oferiran una targeta sanitària individual provisional a aquelles persones que no la tinguin, per tal que Salut pugui administrar-los el vaccí.

La campanya de recollida de la fruita de Lleida ocupa cada any més de 20.000 persones entre maig i setembre, que són tributàries a rebre ara la vacuna. Tanmateix, cal tenir en compte que una part d’aquestes estan ja immunitzades dins l’estratègia poblacional de vacunació.

 

 

Lleida, dimecres 19 de maig de 2021

2  

Imatges

Salut comença a vacunar a Lleida els professionals del sector agrari

Salut comença a vacunar a Lleida els professionals del sector agrari 1656

Visita Consellera Vergés a Lleida

Visita Consellera Vergés a Lleida 2206