• Aquesta campanya vol instar la ciutadania a utilitzar tots els elements que té al seu abast per tenir uns horaris més saludables, productius i fer un ús del temps més corresponsable
Reforma Horària

El Departament de la Presidència, a través de l’Oficina per a la Reforma Horària i amb la col·laboració de la Barcelona Time Use For a Healthy Society, ha iniciat la campanya “El temps també està a les teves mans” per sensibilitzar de la importància d’equilibrar els diferents usos del temps per viure millor.

Aquesta campanya vol instar les institucions públiques, però també la ciutadania, a impulsar accions i decisions per assolir els objectius del Pacte per la Reforma Horària.

En aquest sentit, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha volgut remarcar que “la Covid-19 ens ha impactat a la societat des del punt de vista sanitari, econòmic i social, però a l'hora també ha brindat una oportunitat en la nostra manera d'organitzar el temps. Ens ha aportat uns usos dels nostre temps més saludables, com ara anar al teatre, al cinema o al gimnasos més d'hora, sopar més d'hora i anar a dormir abans. I això repercuteix, sens dubte, en el nostre benestar i fer una societat més sostenible i equitativa. Aquesta campanya vol reforçar la idea que som tots i totes, persones, institucions i organitzacions, les empoderades per avançar cap a la reforma horària”.

En la mateixa línia, el director de l’Oficina per a la Reforma Horària, Alexis Serra, ha destacat que “la pandèmia ens ha fet  prendre major consciència en com podem organitzar-nos millor, i trobar un equilibri més just entre la nostra vida laboral, personal i familiar, sobretot cap a les dones que acumulen més càrrega de treball domèstic i d’atenció a les persones dependents i per tant d’hores respecte dels homes. Cal posar el temps com un dret de la ciutadania”.

La campanya inclou un espot audiovisual, una falca de ràdio de 20’ i tres càpsules de 35’ per a la seva difusió a través de les xarxes socials. Cada càpsula explica com, a través de les polítiques del temps, es pot viure de forma més saludable; com dones i homes poden  distribuir corresponsablement el temps i gestionar-lo de forma més eficient. Tot plegat, en la línia dels tres objectius estratègics del Pla Viure Millor (Pla de Transformació cap a la Reforma Horària).

Aquesta campanya també s’emmarca dins de les iniciatives que s’aniran realitzant per destacar la importància que Barcelona, i Catalunya, esdevingui la capital mundial de les polítiques del temps i de la recerca durant la celebració International Time Use Week i el 43è Congrés mundial de la IATUR, del 23 al 29 d’octubre d’enguany.