Salut inicia la vacunació amb segones dosis dels col·lectius essencials

Salut inicia la vacunació amb segones dosis dels col·lectius essencials

query_builder   25 maig 2021 16:00

event_note Nota de premsa

Salut inicia la vacunació amb segones dosis dels col·lectius essencials

  • La vacunació d’aquest col·lectiu començarà el dijous 27 de maig
  • Per defecte s’administrarà Pfizer, a no ser que la persona demani la vacunació amb AstraZeneca en el moment de vacunar-se
  • Si vol AstraZeneca haurà de lliurar signat un consentiment informat, que es podrà descarregar tant al Canal Salut com al punt de vacunació mateix

Salut començarà aquest dijous 27 de maig l’administració de les segones dosis dels col·lectius essencials. Tots els menors de 60 anys que han rebut la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca ja poden demanar cita mitjançant la web vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

Actualment hi ha habilitats a Catalunya 63 centres de vacunació poblacional, dels quals 25 s’encarregaran de posar la segona dosi de la vacuna als col·lectius essencials. L’oferta de vacunació per aquestes persones en aquests punts de vacunació serà la disponible segons el nombre de vacunes anunciades la setmana passada que han d’arribar a Catalunya.

Per defecte, la persona que s’apropi al punt el dia i hora de la cita se la vacunarà amb Pfizer. En cas que vulgui posar-se AstraZeneca ho haurà de manifestar al mateix punt de vacunació i haurà de presentar signat un consentiment informat que es pot descarregar a https://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/ o que es trobarà en paper al mateix centre de vacunació el dia de la cita. Aquests consentiments es custodiaran al centre de vacunació i es recolliran per tenir-los centralitzats.

A Catalunya hi ha 240.042 persones menors de 60 anys que han rebut una dosi de la vacuna d’AstraZeneca i estan pendents de rebre la segona.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined