El president Aragonès, en un moment de la reunió amb els responsables del centre

President Aragonès: "El Govern posarà en marxa de manera immediata un Pla integral de salut mental i emocional"

query_builder   25 maig 2021 15:00

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El Govern posarà en marxa de manera immediata un Pla integral de salut mental i emocional"

  • El cap de l’Executiu s’ha reunit amb els responsables del Servei de Salut Mental de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest matí en el seu primer acte públic des de la presa de possessió que “el Govern posarà en marxa de manera immediata un Pla integral de salut mental i emocional per reforçar aquest servei bàsic i essencial per al benestar de la ciutadania”.

El president Aragonès, en un moment de la reunió amb els responsables del centre{"name":"2021/05/25/14/54/9979fdc6-2132-4062-b8c2-56254af192ff.JPG","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"4093"}

Pere Aragonès ha remarcat que aquest pla integral “ha d’anar molt més enllà de l’àmbit especialitzat i d’atenció primària i involucrar tota la societat: els serveis socials, administracions locals i comunitat educativa”. “Cal anar més enllà, reforçar de forma estructural aquest àmbit del sistema de salut pública del nostre país que necessita fer una salt endavant”, ha remarcat.

El cap de l’Executiu ha fet aquest anunci després de visitar l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, on s’ha reunit amb els responsables del Servei de Salut Mental, especialitzat en atenció a infants i joves menors de 18 anys. Per part del centre, han assistit, entre d’altres, el seu director, Diego Palau, i la directora de Psiquiatria Infantil, Montse Pàmias.

En declaracions als mitjans després de la trobada, el cap del Govern ha posat de relleu que la seva primera visita com a president hagi estat a aquest centre, perquè “és imprescindible començar a actuar amb molta més força que mai en aquest àmbit”, que representa “una de les conseqüències més dures, moltes vegades invisible, de les cicatrius que acaben sortint amb el temps, del que ha provocat la pandèmia de la Covid-19”.

En aquest sentit, el president Aragonès ha subratllat l’impacte de la pandèmia en la salut mental, especialment dels infants, adolescents i joves. Ha assenyalat que durant el 2020 es va registrar a Catalunya un increment del 127% dels trastorns d’ansietat i un augment del 33% de casos de depressió i d’altres trastorns mentals. I que, pel que fa als trastorns de conducta alimentària, al Parc Taulí hi ha hagut un increment d’un 21’6%. També ha lamentat que el conjunt de temptatives de suïcidi a Catalunya el darrer any ha pujat un 195% respecte a l’any anterior.

Davant d’aquesta situació, el cap del Govern ha fet notar que “des del Departament de Salut s’ha estat treballant amb molta intensitat per tal de reforçar el sistema per poder fer front a aquesta crisi emocional provocada per la Covid-19”. I ha subratllat que durant aquest mes de maig, el Sistema d’Emergències Mèdiques ha incorporat 90 professionals per posar en marxa un nou model d’atenció emocional amb un equip de psicòlegs propis del SEM distribuït per tot el territori de Catalunya per poder atendre a la ciutadania que ho necessiti amb la màxima celeritat.

5  

Imatges

El president durant la reunió

El president durant la reunió 4093

Reunió

Reunió 5075

El president en un moment de la reunió

El president en un moment de la reunió 3255

Visita al centre

Visita al centre 6770

El president, durant el seu parlament

El president, durant el seu parlament 3799

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined