_

El conseller Argimon destaca el compromís "total i absolut" del Govern amb l'atenció primària

query_builder   2 juny 2021 12:41

event_note Nota de premsa

El conseller Argimon destaca el compromís "total i absolut" del Govern amb l'atenció primària

El conseller Argimon, en un moment de la seva intervenció al ple del Parlament.
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha subratllat avui el compromís “total i absolut” del nou Govern de la Generalitat amb l’atenció primària d’arreu de Catalunya. Així ho ha assegurat el nou titular de Salut en la seva primera intervenció al ple del Parlament de Catalunya, responent algunes de les preguntes al Govern.

Com exemple d’aquest compromís, Argimon ha citat el nomenament, com a directora gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), de Yolanda Lejardi. “Per primera vegada, a la institució més important del país, a la primera empresa pública del país, amb més de 50.000 treballadors i treballadores, la persona que estarà al capdavant ha desenvolupat tota la seva activitat assistencial i directiva a l’atenció primària, i concretament a l’ICS, i a més és infermera”, ha reblat Argimon, per qui “això dona una idea de quina és la voluntat, la direcció i la intenció d’aquesta conselleria i d’aquest Govern en ple”.

De fet, segons Argimon, l’acord de Govern ja explicita “clarament” el compromís de reforçar l’atenció primària i comunitària i de millorar el seu finançament fins a un 25% del pressupost de Salut, el que “s’haurà d’anar aconseguint al llarg d’aquesta legislatura”. “Tot plegat”, ha afegit, amb voluntat de fer “molta més atenció comunitària, molta més prevenció i promoció de la salut”.

El conseller també ha expressat la seva voluntat d’anar revertint la reordenació de centres assistencials que s’ha hagut de fer en el marc de la gestió de la pandèmia, i que ha servit per disposar de circuits clarament diferenciats i per reagrupar professionals –molts, afectats també per la COVID-. Argimon ha indicat que aquest procés s’està retirant poc a poc i espera que arribi a la normalitat quan aquesta normalitat també arribi al país.

Per últim, Argimon ha agraït els equips professionals que han liderat i continuen liderant la campanya de vacunació a Catalunya i la lluita contra la COVID-19 a Catalunya. També ha fet extensiu aquest agraïment al món local, que "també s'ha bolcat" per exemple oferint espais per fer efectiva la vacunació.  "Les dades actualment són favorables: hem reduït dràsticament la mortalitat, la incidència i, sobretot, la incidència de malaltia greu", ha valorat. 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined