La consellera de Drets Socials, que ha visitat la Fundació AMPANS, ha volgut recordar la necessitat de fomentar la igualtat d’oportunitats per assolir la plena inclusió de les persones amb discapacitat. En aquest sentit, la consellera Cervera ha reiterat el compromís del govern català amb els sectors més vulnerables de la població mitjançant el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat. “El nostre compromís és continuar amb la feina feta fins ara i culminar la signatura del Pacte nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat”.

L’objectiu del Pacte és crear “les eines per adaptar a Catalunya els principis de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de l'ONU”, de l’any 2006. Per poder fer efectiu aquest compromís, la titular de Drets Socials ha avançat que, des del govern, “treballarem perquè el nostre marc legal i la dotació pressupostària s’adapti a aquesta convenció i puguem garantir per llei els drets de les persones amb discapacitat”.

La consellera conversa amb una usuària d'AMPANS

L’emergència social arran la Covid-19 va afectar, especialment, els sectors més vulnerables de la població. “A Catalunya hi ha 616.000 persones amb discapacitat i hem de garantir a totes aquestes persones els seus drets i la plena inclusió a tots els àmbits”, ha recordat la consellera Cervera. “Hem de ser capaços, com a societat, de fer que tothom tingui les seves necessitats bàsiques cobertes, donant les eines per fomentar la igualtat d’oportunitats”.

La consellera Cervera ha volgut posar en valor la feina que el govern havia iniciat durant la legislatura anterior. “Hi ha molta feina feta anteriorment gràcies a l’impuls del president Torra i de tot el sector de la discapacitat”.  La consellera ha assegurat que, des del Departament de Drets Socials, es vol “reprendre els treballs, reunir-nos amb el sector i treballar conjuntament, i amb consens, per tirar endavant el Pacte Nacional”.

Visita a la Fundació AMPANS

La titular de Drets Socials ha visitat les instal·lacions de la Fundació AMPANS, entitat dedicada a la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual, o en situació de vulnerabilitat social, fundada ara fa més de 50 anys, temps durant el qual “han sabut evolucionar i adaptar-se a les noves necessitats. Felicitar i agrair la feina que han fet i faran.”

La trobada ha permès veure de prop la tasca diària dels professionals socials, els quals van ser la primera barrera de contenció per la crisi de la Covid-19. “Amb aquesta visita volem agrair la feina ingent que els treballadors i treballadores del sector social i del Tercer Sector social han fet, especialment durant la pandèmia. I AMPANS és un gran exemple d’aquesta tasca”.

Reunió de treball de la consellera Cervera amb representants municipals.
La consellera Cervera també ha visitat l’Ajuntament de Santpedor, acompanyada de la delegada de la Catalunya Central de la Generalitat de Catalunya, Rosa Vestit. La consellera, que ha signat el llibre d’honor del consistori, ha estat rebuda per l’alcalde santpedorenc, Xavier Codina.