El Govern prorroga el gruix de les mesures de contenció de la Covid-19

El Govern prorroga el gruix de les mesures de contenció de la Covid-19

query_builder   2 juliol 2021 11:39

event_note Nota de premsa

El Govern prorroga el gruix de les mesures de contenció de la Covid-19

  • Les mesures entraran en vigor aquest dilluns 5 de juliol

El Govern ha aprovat, en el marc del Procicat, la pròrroga del gruix de les mesures de contenció davant la Covid-19. Les mesures entraran en vigor dilluns 5 de juliol i tindran vigència fins al 12 de juliol.

La nova resolució recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de forma presencial als llocs de treball i que fomentin l'ús del teletreball quan, per la naturalesa de l'activitat laboral, sigui possible. Cau, doncs, l'obligatorietat de limitar la mobilitat laboral, que estava ja exceptuada en els casos en què la per la naturalesa de l'activitat fos impossible desenvolupar-la a distància.

D’altra banda, s’elimina la referència a les mesures que pogués determinar el  Consell Superior d’Esports per a la Lliga de Futbol Professional i la Lliga ACB de bàsquet, en compliment de la normativa estatal (Real Decret-llei 13/2021). Ara, el desenvolupament de totes les competicions esportives a Catalunya s’ha de realitzar d’acord amb el que preveu el Pla d’acció pel desconfinament esportiu de Catalunya, subjecte a les mesures previstes en la resolució vigent i que es prorroguen en la seva totalitat. Això vol dir:

  • Instal·lacions i equipaments esportius d’interior i exterior: aforament del 70%. Activitats grupals en espais tancats s'han de realitzar amb mascareta, excepte piscines, i només amb aforament al 50% en instal·lacions sense condicions de ventilació reforçada. Es permet l’ús de vestidors. Se substitueix la cita prèvia per un control d’accés que permeti controlar l’aforament establert i la traçabilitat de contactes.
  • Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions està permesa la presència de públic amb la limitació del 70% amb un nombre màxim de 3.000 persones.
  • Les competicions esportives que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d’assistents del 20% de l’aforament si s’estableixen fluxos d’accés, banys i zones de restauració independents, i amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats.

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined