Violant Cervera al Parlament

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha proposat la creació d’un grup de treball al Parlament per a debatre conjuntament amb quin ha de ser el model d’autonomia personal del nostre país. En la seva intervenció a la cambra catalana, Cervera ha reclamat “un debat serè i tranquil” per definir un model de consens amb els grups parlamentaris, entitats i món local, que es basi en “la llibertat d’elecció de les persones sobre el recurs assistencial que necessita en cada moment”.

Cervera ha demanat “deixar fora del pim-pam-pum polític aquells temes i eixos primordials del país”, com la recuperació social. En aquest sentit, ha reiterat que “segueixo estenent la mà per pactar els grans temes de país però, vostè sap perfectament, que els grans temes no es resolen una interpel·lació ni en una moció al Parlament”.

En resposta al grup socialista, la consellera ha recordat que “hi ha un greu problema de finançament en la llei de la dependència: la Generalitat destina 1.400 milions d’euros dels quals només el 14% els posa l’Estat”, quan la llei establia que aquest finançament havia de ser 50/50.

Cervera ha explicat que el pressupost total del Departament de Drets Socials és de 3.000 milions d’euros, dels quals gairebé la meitat es destinen a la llei de dependència. “Si l’Estat complís el finançament fixat, disposaríem de molts més recursos per a destinar a d’altres problemàtiques”, ha afegit. Per això, ha demanat al diputat socialista que “si volen ajudar, reclamin que es compleixi el finançament de la llei”.