La consellera Vilagrà visita el CAR

La consellera de la Presidència referma l'aposta del Govern de doblar el pressupost dedicat a l'esport

query_builder   14 juliol 2021 14:01

event_note Nota de premsa

La consellera de la Presidència referma l'aposta del Govern de doblar el pressupost dedicat a l'esport

  • L’Executiu treballarà perquè l’esport sigui “font de salut i benestar, i un actiu econòmic i de recerca”
  • Laura Vilagrà ha visitat el CAR de Sant Cugat per animar els esportistes catalans que participaran en els Jocs de Tòquio
  • La representació catalana serà de 101 esportistes en els Jocs Olímpics i una trentena en els Paralímpics
Foto de la visita al CAR
.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha encoratjat i ha desitjat molta sort als esportistes catalans de cara als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020. En una visita aquest matí al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, la consellera ha pogut compartir una estona amb una representació dels més de 100 “ambaixadors del país” que ultimen la seva preparació per participar en la doble cita esportiva en els pròxims dies.  

L’han acompanyada la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula; el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro; el director del CAR, Ramon Terrassa, i l’exconseller d'Acció Exterior, Raül Romeva.

Durant l’estada, la consellera ha fet un recorregut pels serveis i les instal·lacions esportives del CAR (piscina olímpica exterior, piscina interior, sala de tennis taula, pista d’atletisme exterior, etc.), on ha pogut conversar i desitjar molta sort a les components de l’equip de natació artística, el jugador de tennis taula i campió mundial paralímpic Jordi Morales, i atletes com el veterà medallista mundial i europeu Jesús Angel Garcia Bragado, entre d’altres.

Aquest grup d’esportistes s’estan entrenant en el principal centre d’alt rendiment català per afrontar la cita olímpica (del 23 juliol al 8 d’agost) i paralímpica (del 24 d’agost al 5 de setembre). La representació catalana en els Jocs Olímpics serà de 101 esportistes (51 nois i 50 noies) del total de 321 atletes que formen la delegació espanyola, mentre que en la competició paralímpica, a falta de confirmació oficial, Catalunya hi podria tenir 24 esportistes dels més de 120 de la delegació espanyola.

En acabar la seva primera visita oficial al CAR, la consellera de la Presidència, ha mostrat el convenciment que aquests esportistes “referents” i que seran “ambaixadors del país”, obtindran èxits en uns Jocs “diferents però igualment il·lusionants”. Una competició que, a banda de mostrar els valors de “l’esforç, el coratge o el treball en equip, també són una eina de projecció exterior per Catalunya i d’obertura al món”.

Laura Vilagrà ha refermat l’aposta del Govern per l’esport i ha recordat que l’executiu ha destinat, mitjançant el programa ARC (Alt Rendiment Català) de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), 37 milions d’euros en beques en el cicle olímpic Rio-Tòquio destinades als esportistes que volen arribar a l’elit. Així mateix, la consellera ha remarcat el paper cabdal del CAR en l’acompanyament dels esportistes, “gràcies a unes instal·lacions modèliques i a l’aposta per la doble formació esportiva i laboral”.

D’altra banda, la consellera de la Presidència ha aprofitat el fet que el 40% dels esportistes del CAR i el 59% de les medalles obtingudes pel centre corresponguin a dones, per reiterar que en aquesta legislatura treballarem per “potenciar i visualitzar” l’esport femení i que “doblarem el pressupost” dedicat a l’esport per tal que esdevingui “font de salut i benestar, i un actiu econòmic i de recerca”.

Per la seva banda, el director del CAR, Ramon Terrassa, ha afirmat que “ens hagués agradat fer un comiat al Palau de la Generalitat com en anys anteriors. Aquest cop hem hagut d’adaptar-nos a la situació sanitària, a la prudència i a les mesures de seguretat per fer aquesta visita al CAR i desitjar molta sort als esportistes olímpics i paralímpics”.

Cal recordar que en els últims Jocs celebrats, els de Rio 2016, els esportistes catalans olímpics van participar en 8 de les 17 medalles obtingudes per la delegació estatal. Pel que fa a la cita paralímpica de Rio, la trentena d’esportistes catalans van participar en 11 de les 31 medalles que va guanyar l’equip estatal. 

Podeu descarregar imatges de la visita a l'adreça https://we.tl/t-P4CdoY7R3z 

3  

Imatges

Foto de la visita al CAR

Foto de la visita al CAR 3071

Foto de la visita al CAR

Foto de la visita al CAR 3150

Foto de la visita al CAR

Foto de la visita al CAR 2283

1  

Vídeos

Visita de la consellera Vilagrà al CAR

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined