• Medicina familiar i comunitària n’oferiran 370, una de les ofertes més grans de tot l’Estat
  • L’oferta per a les especialitats infermeres augmentarà en 35 places, amb un total de 329

 

El Departament de Salut ha aprovat una oferta de rècord per a la formació sanitària especialitzada (FSE) per a l’any que ve amb 1.692 places. Supera els màxims històrics i manté la tendència ascendent dels últims set anys. Així, respecte al 2014, l’oferta ha crescut pràcticament un 32% (522 places més) i respecte al 2020 prop d’un 4%, cosa que es tradueix en 62 places més.

Les prop de 1.700 places estaran repartides entre totes les regions sanitàries i abracen 54 especialitats diferents adreçades a professionals de la medicina, la infermeria, la farmàcia, la psicologia, així com de la biologia, la física i química.

En relació amb les especialitats mèdiques, l’oferta creix en 20 places MIR. Concretament, se n’oferiran 1.250 de 40 especialitats. Les que més augmenten són medicina intensiva, psiquiatria i al·lergologia. Medicina familiar i comunitària oferirà 370 places, una de les més grans de tot l’Estat. També destaquen les 76 de pediatria i àrees específiques, les 71 d’anestesiologia i reanimació, les 70 de medicina interna i les 57 de psiquiatria.

L’oferta per a les especialitats infermeres augmentarà en 35 places, amb un total de 329 de 6 especialitats diferents. L’increment més elevat es produeix a infermeria geriàtrica i pediàtrica, seguit de salut mental i infermeria familiar i comunitària.

Un altre augment de places que cal destacar és l’increment en psicologia clínica i farmàcia hospitalària, en què Catalunya fa les ofertes més elevades de l’Estat, atesa la demanda elevada d’aquest perfil professional.

El Ministeri ja ha aprovat l’oferta de places i ara està previst que surti publicada al BOE. S’espera que els nous aspirants es puguin examinar als mesos de gener-febrer, de manera que es torni al calendari que hi havia abans de la pandèmia.

1.630 residents a Catalunya

D’altra banda, el passat 20 de juliol es van incorporar al sistema de salut de Catalunya 1.630 residents, que representen el nombre més elevat fins avui, entre  els quals els grups més nombrosos són els residents de medicina familiar i comunitària i d’infermeria d’atenció familiar i comunitària, amb un total de 347 i 119, respectivament.

Paral·lelament, el Departament de Salut continua treballant amb el Departament d’Universitats i Recerca perquè al curs 2022-23 hi hagi un increment substancial de 600 places en el grau en Infermeria.