Roda de premsa Covid-19

El Govern limita a 3.000 persones l'aforament en els grans esdeveniments, independentment de la capacitat del recinte

query_builder   29 juliol 2021 15:49

event_note Nota de premsa

El Govern limita a 3.000 persones l'aforament en els grans esdeveniments, independentment de la capacitat del recinte

  • La mesura afectarà la celebració del trofeu Joan Gamper, que es traslladarà a l’estadi Johann Cruyff
  • Castell-Platja d’Aro se suma als municipis on s’aplicarà el confinament nocturn aquesta matinada, després que el TSJC n’hagi autoritzat la pròrroga una setmana més, i ja són 163 les localitats afectades
  • El conseller de Salut fa una crida a vacunar-se, especialment a les persones de trenta anys o més
  • Els Mossos registren 4.556 infraccions per l’incompliment de les restriccions a Catalunya, segons ha informat el conseller d’Interior

 

Roda de premsa Covid-19

El Govern limitarà a 3.000 persones l’aforament màxim als grans esdeveniments multitudinaris, independentment de la capacitat del recinte. En els actes de format més petit, es manté al 70%. Ho ha anunciat avui la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en una roda de premsa conjunta amb els consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i d’Interior, Joan Ignasi Elena, després de la reunió de la Comissió Delegada en matèria de Covid-19.

La mesura afectarà especialment els esdeveniments culturals i les competicions esportives com, per exemple, el trofeu Joan Gamper del pròxim 8 d’agost. A conseqüència de la nova restricció, el partit se celebrarà a l’estadi Johann Cruyff. La decisió s’ha pres aquest matí en una reunió entre representants del F.C. Barcelona i de les secretaries generals de Presidència, Salut i Interior.  

“Les actuals dades sanitàries obliguen a prendre mesures més restrictives que afecten el desenvolupament de totes les competicions esportives a Catalunya”, ha explicat Plaja, qui ha agraït el “bon to” de la reunió i la “comprensió” per part del Club.

La portaveu del Govern també ha explicat que la localitat de Castell-Platja d’Aro s’ha inclòs a la llista de municipis on s’aplicarà el confinament nocturn a partir d’aquesta matinada, després que el Tribunal Superior de Justícia hagi avalat prorrogar la mesura una setmana més, fins al 6 d’agost. D’aquesta manera, un total de 163 municipis quedaran afectats pel confinament nocturn.

El conseller de Salut fa una crida a vacunar-se, especialment, a les persones de trenta anys o més

Per la seva part, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon,  ha fet una crida perquè totes les persones, especialment de trenta anys o més, es vacunin contra la Covid-19. “La solució principal és la vacunació. Hem vist els seus efectes beneficiosos i hem d’aprofitar l’oferta de dosis de vacunes”. Avui n'hi ha de disponibles 147.000 al web. El conseller ha admès que durant el mes de juliol hi ha hagut menys dosis de vacunes en relació amb el mes de juny, però que no és cap entrebanc perquè ja estava previst i ha avançat que s’espera que durant el mes d’agost arribaran més dosis, unes 450.000 a la setmana.

A més, Josep Maria Argimon també ha fet una crida a vacunar-se a les dones embarassades: “És una recomanació que sempre s’ha fet des de Salut, però ara especialment per una raó:  les taxes d’incidència de la cinquena onada són altíssimes, especialment entre els joves, i ha remarcat que com a persones joves les dones embarassades ho són”.

Argimon ha explicat que les dones embarassades no han entrat als assajos clínics, com no ho fan mai per cap altre medicament per qüestions de seguretat, però ha explicat que s’ha observat que la vacuna és segura entre aquelles dones que s’havien vacunat sense saber que estaven embarassades.

 

Bon funcionament dels dispositius policials

Finalment, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat que “el seguiment del confinament està funcionant raonablement bé amb els dispositius conjunts entre Mossos d’Esquadra i policies locals i hi ha un alt grau de satisfacció també per part dels ajuntaments”.

Elena ha explicat que, des del 16 de juliol, s’han interposat un total de 4.556 infraccions de les quals 2.892 són per incompliment de les restriccions de mobilitat nocturna, 595 per no portar la mascareta i 282 per consum d’alcohol a l’espai públic. 

Un dia més, Elena ha reiterat l’agraïment als servidors públics i especialment als Mossos d'Esquadra i a les policies locals per la feina que estan fent. “No és fàcil, perquè l’esgotament no és menor”, ha valorat.

2  

Imatges

Foto de la roda de premsa (Paco Muñoz)

Foto de la roda de premsa (Paco Muñoz) 2816

Foto de la roda de premsa (Paco Muñoz)

Foto de la roda de premsa (Paco Muñoz) 4064

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined