Govern

El Govern aprova el conveni per a l'acollida de 15 joves emigrats sols procedents de Ceuta

query_builder   28 setembre 2021 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el conveni per a l'acollida de 15 joves emigrats sols procedents de Ceuta

El conveni ofereix ajuda a la ciutat autònoma per atendre l’arribada d’aquests joves que requereixen una protecció especial, ja que no tenen cap xarxa familiar que els pugui donar suport

El Govern ha aprovat la subscripció d’un conveni de solidaritat interterritorial amb la Conselleria de Presidència i Relacions Institucionals de Ceuta per a l’acollida de 15 joves emigrats sols procedents de l’esmentada ciutat autònoma.

Aquest conveni dona resposta a l’acord adoptat pel Ple del Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència, del 25 de maig de 2021, en aplicació dels criteris per distribuir el nombre d’aquests menors d’edat a cada comunitat autònoma.

El Govern de la Generalitat és sensible a la situació de crisi humanitària que ha patit Ceuta a partir del 2020, especialment, l’episodi que va viure el passat mes de maig. És per això que el Departament de Drets Socials ofereix ajuda a la ciutat autònoma per atendre l’arribada d’aquests 15 joves no acompanyats. Aquests nois i noies requereixen una protecció especial, ja que no tenen cap xarxa familiar que els pugui donar suport.

Precisament per atendre l’especial vulnerabilitat d’aquest col·lectiu i per ajudar els joves en el seu procés d’inclusió i emancipació, el Govern de la Generalitat reclama una modificació en el reglament de la Llei d’Estrangeria que faciliti l’obtenció dels permisos de residència i treball. La consellera Violant Cervera va reiterar aquesta petició divendres passat, en la trobada amb el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

Actualment, el sistema català de protecció a la infància i a l’adolescència atén 5.293 joves emigrats sols, dels quals 3.837 són majors d’edat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined