Jornades

La Biblioteca de Catalunya, l’Arxiu Nacional de Catalunya i la Filmoteca de Catalunya organitzen els propers 28 i 29 d’octubre de 2021 les terceres Jornades sobre el patrimoni sonor i audiovisual. S’han plantejat amb la voluntat de donar continuïtat a la iniciativa del 2018 —i continuada el 2019— de crear un espai de coneixement, debat i presentació d’experiències per als diferents professionals i estudiants de l’àmbit del patrimoni sonor i audiovisual.

Les Jornades donen veu a entitats i institucions culturals i acadèmiques, i a experts que treballen dia a dia amb fons i col·leccions sonores i audiovisuals amb presència nacional i internacional.

En aquesta edició els continguts s’han centrat en la formació i les experiències professionals.  Hi participaran ponents de la International Federation of Film Archives (FIAF), de Cràter-Lab, d’Eye Filmmuseum, de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), de l’Escola Superior de Restauració i Conservació de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC), de la Universitat de Lleida (UDL), de la Universitat Autònoma de Catalunya (UAB), del Museu del Cinema, de l’Arxiu Nacional d’Andorra, de la Universitat de Barcelona (UB), del Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC), de la Biblioteca de Catalunya (BC), de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents (ESAGED), de Cult-TIC, del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), de l’Arxiu Històric de Sabadell, de la Xarxa d’Arxius Comarcals (XAC) i de l’Historical Archives of the European Union (HAEU), entre d’altres professionals del sector.

Al llarg de les Jornades es podran visitar les instal·lacions de preservació i conservació del patrimoni sonor i audiovisual de la Biblioteca, l’Arxiu i la Filmoteca.

Les Jornades són d’accés lliure i gratuït, només cal inscriure’s des de la web de la BC, de l’ANC o de la Filmoteca.

Les sessions es transmetran en continu (streaming) des de les webs respectives i posteriorment es trobaran accessibles en línia. També es publicaran les conclusions.

Programa