• El conseller de Salut es troba de visita a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, on ha pogut veure el nou accelerador lineal de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús
Nou accelerador lineal a l'Hospital de la Santa Creu

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha començat aquest dimecres una visita territorial de dos dies a les Terres de l’Ebre. Aquest matí ha visitat l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, on s’ha reunit amb l’equip directiu i els professionals del centre. En sortir de la trobada, Argimon ha fet un agraïment explícit a la tasca de la comissió de seguiment del projecte d’ampliació i modernització del centre hospitalari: “Seguim actuant però no s'atura res. No ens tanquem a res. Estem compromesos amb la ciutat de Tortosa, la ciutadania, els professionals i les Terres de l’Ebre”, ha manifestat.

A la tarda, el conseller ha visitat el nou accelerador lineal situat a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. Es tracta de la plataforma més innovadora que hi ha actualment al mercat i permet fer qualsevol de les tècniques existents en radioteràpia. Ofereix més precisió, seguretat i rapidesa que l’aparell que hi havia fins ara.

Visita a la Fundació Pere Mata

Posteriorment, Argimon ha visitat la Fundació Pere Mata de les Terres de l’Ebre, a Amposta, per conèixer de primera mà les necessitats del territori ebrenc en l’àmbit de la salut mental. Finalment, s’ha desplaçat a l’Aldea i s’ha reunit amb la direcció de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a les Terres de l’Ebre, al CAP de la població.

Durant la jornada de dijous, el conseller visitarà el Consultori Municipal d’Ascó i, posteriorment, es desplaçarà a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, on es reunirà amb la direcció i els professionals del centre.

Tortosa, 27 d’octubre de 2021

2  

Imatges

Nou accelerador lineal de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús

Nou accelerador lineal de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús 368

Visita a la Fundació Pere Mata de les Terres de l'Ebre

Visita a la Fundació Pere Mata de les Terres de l'Ebre 134