Torna l’aforament complet a les activitats amb les mesures organitzatives i d’higiene necessàries per evitar nous contagis

La xarxa d’equipaments cívics de Drets Socials ofereix mes de 4.160 activitats entre setembre i desembre

La xarxa d’equipaments cívics de la Generalitat de Catalunya ha recuperat el funcionament habitual pel que fa a l’aforament de les activitats. Arran de la darrera resolució que flexibilitza les mesures de prevenció per evitar contagis de Covid-19, les activitats que es duen a terme en aquests equipaments poden tornar-se a fer amb l’aforament prepandèmia, fent ús de la mascareta i mantenint la distància interpersonal d’un mínim d’1,5m. En les activitats que no sigui possible assegurar la distància, com ara el ball que organitzen entitats de persones grans, caldrà adoptar les mesures d'higiene i organitzatives adequades per prevenir els riscos de contagi.

D’aquesta manera, el Departament de Drets Socials aposta per recuperar la màxima normalitat en aquests espais públics de participació i convivència, que tenen com a principal objectiu vertebrar la comunitat per afavorir la cohesió social, l’equitat, l’arrelament i el sentiment de pertinença al país.

La xarxa d’equipaments cívics de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària compta amb més de 130 centres arreu del territori entre casals cívics, casals de gent gran i cases del mar. Aquest quadrimestre s’hi ofereixen un total de 4.163 activitats, entre les 2.026 activitats gratuïtes de programació pròpia i les 2.137 cessions d’espai a entitats sense ànim de lucre perquè hi facin activitats obertes a tota la ciutadania.