Acte de cloenda

El conseller Argimon fa una crida a detectar casos de violència masclista entre pacients de salut mental

query_builder   5 novembre 2021 16:00

event_note Nota de premsa

El conseller Argimon fa una crida a detectar casos de violència masclista entre pacients de salut mental

  • El titular de Salut ha clos avui la quarta Jornada de Violència Masclista i Salut Mental, organitzada per la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental
Acte de cloenda

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet avui una crida a continuar treballant per detectar casos de violència masclista, fent especialment èmfasi entre aquelles pacients que tenen problemes de salut mental. Ho ha dit en la seva intervenció de cloenda de la Jornada de Violència Masclista i Salut Mental, organitzada pel Grup de Treball de Recerca en Dona i Salut Mental de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, que s’ha celebrat a Girona.

Argimon ha afirmat que totes les formes de violència masclista (la física, la psicològica, la sexual, l’obstètrica, la digital i la vicària)  “tenen una importància cabdal sobre la salut” i ha recordat que, per aquest motiu, l’Organització Mundial de la Salut ho considera un problema de salut pública.

Nosaltres tenim uns reptes a l’hora d’abordar tots aquests problemes. Moltes vegades podem detectar els símptomes, com l’ansietat i la depressió, però, en canvi, ens pot costar més detectar la violència que hi ha darrere”, ha manifestat el conseller durant el seu discurs.

I ha parlat d’un repte afegit: “El de les dones que pateixen violència i, a la vegada, tenen un problema de salut mental”. I és que, segons ha explicat, “el risc de patir violència si tens un problema de salut mental es multiplica entre dues i quatre vegades”.

Ha recordat, a més, els efectes perjudicials del confinament entre les víctimes de violència masclista: “Van haver de viure moltes hores seguides, les 24 hores del dia, amb el seu maltractador. Ara, després del confinament, hi ha hagut també més sol·licituds d’ajuda”, als quals, ha dit, cal donar-hi resposta.

Argimon ha agraït finalment als organitzadors de les jornades que enguany hagin abordat precisament els casos de violència masclista entre les dones que pateixen trastorns de salut mental.

 

Girona, 5 de novembre de 2021

1  

Imatges

Acte de cloenda

Acte de cloenda 2183

undefined
undefined
undefined
undefined