Roda de premsa dels consellers d'Educació i Cultura

Els consellers d'Educació i Cultura defensen el model d'escola catalana davant la decisió del Tribunal Suprem

query_builder   23 novembre 2021 19:31

event_note Nota de premsa

Els consellers d'Educació i Cultura defensen el model d'escola catalana davant la decisió del Tribunal Suprem

  • Josep Gonzàlez-Cambray i Natàlia Garriga han expressat en roda de premsa el rebuig a la decisió del Tribunal Suprem, que no ha admès a tràmit el recurs de cassació per la sentència del TSJC en referència al 25% del castellà a les aules

 

  • El conseller d’Educació ha enviat un missatge d’empara a mestres, docents i comunitat educativa

 

  • El president de la Generalitat, Pere Aragonès, convoca aquesta mateixa tarda una reunió amb entitats de l’àmbit de la llengua i de l’educació
Moment de la roda de premsa dels consellers Gonzàlez- Cambray i Garriga

Els consellers d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i de Cultura, Natàlia Garriga, han valorat avui la recent decisió del Tribunal Suprem, que no ha admès el recurs de Cassació que el Departament d’Educació ha presentat davant la darrera sentència del TSJC, en referència al 25% de castellà a les aules de tots els centres educatius de Catalunya.

El conseller d’Educació ha expressat rebuig davant aquesta decisió, que “suposa un greu atac als fonaments del model d’escola catalana, perpetrat des d’un tribunal allunyat i desconeixedor de la realitat sociolingüística dels centres educatius. El nostre model és el de la Llei d’Educació de Catalunya, una llei que compta amb un amplíssim consens social i està recolzada per una àmplia majoria parlamentaria”.

Gonzàlez-Cambray ha recordat que el model d’escola catalana és una eina d’igualtat d’oportunitats, d’equitat i de cohesió social per a tot l’alumnat, i que el model lingüístic està construït sobre les bases d’un amplíssim consens social, pedagògic i polític. Per això, ha expressat, “que sigui un jutge qui determini el percentatge d’hores que cal per aprendre una llengua és una anomalia i representa un menyspreu als professionals de l’educació”.

El titular d’Educació ha remarcat que el sistema educatiu català garanteix que en finalitzar l’etapa obligatòria tot l’alumnat assoleix els aprenentatges del català i del castellà, com es desprèn dels resultats de les proves de competències bàsiques que elabora anualment el Departament. I ha volgut enviar un missatge als centres: “Vull transmetre un missatge d’agraïment per la tasca que està realitzant la comunitat educativa i també de tranquil·litat. Els centres no han de fer canvis en els seus projectes lingüístics. Això no va de percentatges. Va de pedagogia”.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha manifestat que la decisió del Tribunal Suprem “és un atac al model d’immersió lingüística. Per aquest govern el català es una prioritat.”

És per aquest motiu, que Garriga ha explicat que el President de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat aquesta mateixa tarda una reunió amb entitats de l’àmbit de la llengua i de l’educació: “Hem convocat una cimera amb totes les entitats de foment de l’ús del català amb el President de la Generalitat per avaluar-ho conjuntament i donar una resposta conjunta”.

1  

Imatges

Roda de premsa dels consellers d'Educació i Cultura

Roda de premsa dels consellers d'Educació i Cultura 1748

undefined
undefined
undefined
undefined