HC Cambray

Cambray: "L'aposta per la gratuïtat de l'infantil 2 i la reducció de ràtios són un canvi de paradigma per la ciutadania i pel sistema educatiu"

query_builder   3 desembre 2021 14:44

event_note Nota de premsa

Cambray: "L'aposta per la gratuïtat de l'infantil 2 i la reducció de ràtios són un canvi de paradigma per la ciutadania i pel sistema educatiu"

  • Josep Gonzàlez-Cambray ho ha expressat en les reunions mantingudes amb les direccions de centres educatius d’ Alcanar i Tortosa

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha agraït aquest matí el compromís dels docents i de la comunitat educativa d’Alcanar i de Tortosa. Així ho ha expressat en les reunions mantingudes amb els directors i directores dels centres educatius de tots dos municipis, amb l’objectiu de copsar la visió dels representants dels equips directius.

Alcanar

El conseller ha valorat la tasca duta a terme durant la pandèmia per part dels centres, i en el cas d’Alcanar, “un reconeixement a la molta i bona feina que està fent l’Ajuntament en l’àmbit de l’educació, especialment al costat de la comunitat educativa que en els temps darrers ha patit sotragades com la del Covid o la dels aiguats. Sabem que patiu inundacions als centres educatius de Primària i Secundària cada vegada que es produeixin aquests episodis de llevantades i que és necessari fer una inversió de recursos per solucionar aquest problema que es repeteix”.

 

En primer lloc, el titular d’Educació s’ha reunit a l’Escola Joan Baptista Serra d’Alcanar amb les direccions dels centres educatius del municipi, conjuntament amb l’alcalde, Joan Roig. En acabar, s’ha traslladat a l’Institut Dertosa de Tortosa, i ha mantingut una trobada amb els directors i directores de centres de Tortosa, amb la presència de l’alcaldessa del municipi Meritxell Roigé.

Tortosa

El conseller ha explicat als representants de les direccions de centres els principals temes que actualment treballa el Departament com ara el pressupost destinat a Educació, i ha expressat que “són els pressupostos més elevats de la història en matèria d’educació. Són uns comptes que avalen la voluntat política d’assolir un sistema educatiu equitatiu i de qualitat per a tots els infants, joves i adults del país, visquin on visquin, i tinguin els condicionants que tinguin. I en aquest sentit, vull destacar dues mesures: la gratuïtat de l’infantil 2 a les escoles bressol públiques i la reducció de ràtios a infantil 3, de 25 a 20 alumnes per aula, que són un canvi de paradigma per la ciutadania i pel sistema educatiu”.

 

Cambray també ha destacat “la rellevància de la lluita contra la segregació escolar, en la línia dels avenços cap a l'equitat i la transformació educativa del país”. Així mateix, ha recordat l’impuls a les escoles bressols rurals amb la inversió que farà el Departament per tal que els municipis puguin obrir escoles bressols rurals fent una inversió de només 5.000€.

 

Gonzàlez-Cambray també s’ha referit a la recent decisió del Tribunal Suprem de no acceptar a tràmit el recurs del Govern sobre el 25% del castellà a les aules, i ha transmès un missatge de tranquil·litat per tal que els centres continuïn implementant els seus projectes lingüístics: “Els projectes lingüístics reflecteixen les situacions reals que viuen els centres pel que fa a la presència de diferents llengües, així com quina ha de ser la proposta metodològica, pedagògica, organitzativa i horària per al treball de llengua al centre. Vosaltres doneu resposta a les necessitats de l’alumnat i garantiu l’aprenentatge de les dues llengües cooficials com marca la LEC. Vosaltres sou els que coneixeu la realitat dels vostres centres”.

 

Durant l’atenció als mitjans de comunicació a Tortosa, el conseller d’Educació ha exposat que en la reunió “s’han explicat les polítiques principals del Departament i que cal estar receptius a les realitats de cadascun dels centres educatius del país per veure com podem anar avançant i millorant per tal de seguir cap a la transformació educativa indestriable de l’equitat”.

 

 

3 de desembre de 2021

 

 

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined