El cap de l'Executiu, durant la seva intervenció (Fotografia: Jordi Bedmar){"name":"2021/12/06/14/13/21c4e9d3-4790-42f5-af59-d5d26c3d33dd.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"98"}

  • El cap de l’Executiu ha reivindicat que “només serà possible que Catalunya tingui la constitució que li cal amb la independència”
  • Ha fet aquestes declaracions aquest matí durant una visita a la Bisbal d’Empordà

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha denunciat aquest matí que la Constitució espanyola és “obsoleta”, “no representa els anhels de la ciutadania de Catalunya, i a més és incompatible amb la voluntat de futur del poble català”. El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions coincidint amb el 43è aniversari de la Constitució espanyola, i ha posat en relleu que la carta magna espanyola “s’ha manifestat clarament com una eina per limitar les aspiracions del nostre poble, i s’ha utilitzat reiteradament més com un pany per tancar el que és el futur del país, que no pas com una porta oberta”. En aquest sentit, ha assenyalat que això “ens reafirma la nostra posició independentista, en entendre clarament que només serà possible que Catalunya tingui la constitució que li cal amb la independència, i per tant, amb la Constitució catalana”.

En paraules als mitjans de comunicació, el cap del Govern ha insistit que el Govern de Catalunya “no vol cap reforma de la Constitució espanyola” i que el que vol, és la Constitució catalana. En aquest sentit, Aragonès ha assenyalat que centra els seus esforços “en culminar amb èxit el procés d’independència del nostre país a través d’un referèndum d’autodeterminació reconegut”. “Treballem per reforçar les majories internes a Catalunya a favor d’una solució política al conflicte que tenim amb l’Estat i  també, per reforçar el que han de ser els mecanismes de negociació perquè un referèndum sigui reconegut a nivell internacional”, ha deixat clar.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant una visita a la Bisbal d’Empordà, que ha començat amb una visita al consistori, on ha signat el llibre d’honor i s’ha reunit amb el seu batlle, Enric Marquès. Tot seguit, el president s’ha dirigit al museu de la ceràmica, on ha visitat l’exposició permanent i l’exposició temporal “Esmalt amb sal”, del ceramista alemany Bödo Roder, que alberga l’espai de col·laboració de l’associació de ceramistes La Peixera. Finalment, també ha visitat l’espai pedagògic educatiu del centre.

A la sortida, el cap del Govern ha mantingut una breu trobada amb l’Associació de Ceramistes i la Federació de Comerciants de La Bisbal d’Empordà, encapçalats pels seus presidents, Joan Vila-Clara, i Francesc Piedra.

Finalment, el president s’ha dirigit a la zona comercial de la ceràmica, al carrer de l’Aigüeta, on ha visitat les botigues-taller ceràmica Sampere, Filigranes 60 i Annick Galimont.

 

1  

Imatges

El president Aragonès ha visitat aquest matí la Bisbal d'Empordà

El president Aragonès ha visitat aquest matí la Bisbal d'Empordà 98