Beques Canigó 2022

El Departament d'Acció Exterior i Govern Obert obre avui la convocatòria per presentar-se a les Beques Canigó 2022 per fer pràctiques en organitzacions internacionals

query_builder   14 desembre 2021 09:20

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Exterior i Govern Obert obre avui la convocatòria per presentar-se a les Beques Canigó 2022 per fer pràctiques en organitzacions internacionals

 • Es tracta d’uns ajuts econòmics que el Govern atorga a joves catalans per fer front a les despeses derivades de l’estada en aquests organismes

 • La convocatòria està dotada amb 330.000 euros, més del doble que la darrera edició de les beques, que va ser el 2019 amb 125.000 euros
Beques Canigó 2022
Beques Canigó 2022

El Departament d’Acció Exterior i Govern Obert obre avui dimarts, 14 de desembre, el termini per sol·licitar les Beques Canigó corresponents al 2022, després que ahir es publiqués al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publiqués la convocatòria dels ajuts. Es tracta d’una contribució econòmica que el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert atorga a joves catalans per realitzar pràctiques formatives en organitzacions internacionals intergovernamentals i multilaterals, així com a les institucions de la Unió Europea.

Amb 330.000 euros, la dotació d’aquesta convocatòria és més del doble que la de la darrera edició de les Beques Canigó, que va ser el 2019, amb 125.000 euros. L’import brut mensual de l’ajut és de 1.500 euros per beca. Des del 2005 i fins al 2016, el Govern ha concedit un total de 172 beques, amb la implicació de 43 organismes internacionals diferents, per un import total de més d’1,1 milions d’euros.


Qui se’n pot beneficiar?

Per ser beneficiaris de les beques caldrà ser major d’edat i estar tramitant o ja tenir acceptada una estada d'estudi en un organisme internacional en el moment de presentar la sol·licitud de la beca. També serà necessari tenir un títol universitari oficial, disposar del nivell C1 de català i tenir coneixement suficient de les llengües del país on es realitza l'estada. La durada de l'estada serà d’un mínim de tres mesos i un màxim de 18. L’estada s’iniciarà dins del període corresponent a l'any natural de la convocatòria o dins del primer semestre de l'any següent. Es poden consultar tots els detalls sobre els requisits a les bases reguladores i a la convocatòria.

S’han establert un seguit d’organitzacions internacionals prioritàries, que tindran preferència a l’hora de valorar les candidatures. Són les següents:

 • ACNUR - Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats
 • Consell d’Europa
 • FAO - Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura
 • OACDH - Oficina de l’Alt Comissionat per als Drets Humans
 • OCDE - Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic
 • OIM - Organització Internacional per a les Migracions
 • OMS - Organització Mundial de la Salut
 • ONU (òrgans principals i subsidiaris: Assemblea General, Consell de Seguretat i les seves comissions i comitès)
 • ONU Dones - Entitat de les Nacions Unides per a la Igualtat de Gènere i l’Empoderament de la Dona
 • OSCE - Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa
 • UNESCO - Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura
 • ONU-Habitat - Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans
 • UNICEF - Fons de les Nacions Unides per a la Infància

Un cop presentades les sol·licituds, es valoraran d’acord amb diferents criteris, entre els quals el currículum i l’expedient acadèmic, el projecte a realitzar en l’organisme internacional o l’interès estratègic del projecte per a l’acció exterior del Govern.

Què cal fer per presentar-s’hi?

En cas que la persona interessada compleixi els requisits previstos a la normativa per a poder ser candidata, pot presentar la seva sol·licitud a través del web de Tràmits de la Generalitat de Catalunya (enllaç al tràmit). El termini per presentar les sol·licituds és de 30 dies naturals, fins al 12 de gener de 2022.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined