En la inauguració de la 59a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues de les Borges Blanques, la consellera de Drets Socials ha reivindicat “el paper invisibilitzat de la dona pagesa”

Cervera ha destacat “l’esforç que s’ha dut a terme, en un context de dificultats, per intentar atraure les màximes activitats i ajudar a la difusió d’un dels millors olis del món”

 

inauguracio

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha inaugurat aquest divendres la 59a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues de les Borges Blanques, que fins diumenge acollirà una seixantena d’activitats. Cervera, que ha atès els mitjans de comunicació amb l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, ha destacat que la promoció de fires com aquesta és bàsica per a l’economia catalana i també “per lluitar contra  una de les principals problemàtiques del nostre territori com és el despoblament. Fires com aquesta serveixen per arrelar la gent al seu territori i fer que pugui llaurar-se un futur”.

Cervera ha lloat una Fira que ha qualificat “d’emblemàtica i necessària per a la comarca” i ha destacat “l’esforç que s’ha dut a terme, en un context de dificultats,  per intentar atraure les màximes activitats i ajudar a la difusió d’un dels millors olis del món”.

La consellera ha assegurat que un dels objectius del Govern és aplicar mesures que garanteixin que tothom pot desenvolupar el seu projecte vital amb igualtat d’oportunitats i en qualsevol lloc de Catalunya. En aquest sentit, ha explicat que des del Departament de Drets Socials “treballem de manera decidida per les persones joves en tres pilars: Feina, Casa i Futur” i també “per un nou model d’autonomia personal que permeti que tothom pugui viure on vulgui i com vulgui”.

Per a Cervera, els dos homenatges que es duen a terme al llarg del dia d’avui a la Fira lliguen amb aquesta voluntat del Govern. En primer lloc, el reconeixement a ‘La memòria garriguenca’, que serveix per “homenatjar aquelles persones que d’una manera resilient han aguantat aquestes terres i generat noves oportunitats per als nostres joves”. I en segon terme, el reconeixement a l’Institut Josep Vallverdú, l’únic centre que realitza formació professional dual sobre la producció de l’oli dins de l’empresa, “oferint formació als joves i un horitzó de futur”.

Finalment, la titular de Drets Socials ha reivindicat “la feina de la dona pagesa, invisibilitzada durant molt temps però que són les mares de la terra”. La consellera ha visitat les instal·lacions de la Fira amb l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau; el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; i el director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Joan Segura.

ilersis

Visita a la Fundació Ilersis i Sant Joan de Déu Terres de Lleida

La consellera i el delegat del Govern també han visitat aquest matí les obres del nou taller de Fundació Ilersis, que ofereix serveis assistencials, d’habitatge i d’activitat laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual o en risc d’exclusió social. Tot seguit, Cervera s’ha traslladat la seu de la Fundació on ha pogut conèixer algunes de les persones que en són usuàries i s’ha reunit amb el patronat i la direcció.

A la tarda la titular de Drets Socials visitarà un dels pisos del Sostre 360 gestionat per Sant Joan de Déu Terres de Lleida i celebrarà una reunió de treball amb representants de l’entitat. La iniciativa Sostre 360 que impulsa el Departament acompanya de forma personalitzada joves vulnerables majors d’edat que es troben en situació de carrer i/o sensellar. Concretament, el programa ofereix suport social i habitacional: un marc estable de referència per ajudar a construir un projecte de vida autònom i autosuficient a les persones ateses, abordant les seves necessitats des d’un vessant social i educatiu.

7  

Imatges

La consellera visita les instal·lacions d'Ilersis

La consellera visita les instal·lacions d'Ilersis 102

Fotografia de grup a la Fira de l'Oli

Fotografia de grup a la Fira de l'Oli 144

Intervenció de la consellera

Intervenció de la consellera 153

Intervenció de la consellera

Intervenció de la consellera 42

La consellera i l'alcaldessa atenen mitjans de comunicació

La consellera i l'alcaldessa atenen mitjans de comunicació 109

La consellera lliure el premi a l'Institut Josep Vallverdú

La consellera lliure el premi a l'Institut Josep Vallverdú 106

Visita als stands de la fira

Visita als stands de la fira 127