• El cap de l’Executiu ha visitat aquest matí a Tortosa els terrenys on s’està construint la nova planta de fabricació de tauler aglomerat per a la indústria del moble de Kronospan
  • Amb prop de 274 milions d’euros d’inversió i la creació de 180 llocs de treball directes, el president ha recordat que “es tracta de la inversió privada més gran de la història a les Terres de l’Ebre”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assegurat aquest matí des de Tortosa que “avui, més que mai, les Terres de l’Ebre són una terra d’oportunitats”. Així s’ha expressat després de reunir-se amb el director general de Kronospan a l’estat espanyol, Francisco Javier Macicior, i de visitar els terrenys on s’està construint la nova planta de fabricació de tauler aglomerat de l’empresa, al Polígon Industrial Catalunya Sud. Des d’allà, el cap de l’Executiu ha posat en valor que “inversions com la de Kronospan envien un senyal clar al conjunt de l’economia catalana i europea: les Terres de l’Ebre com una terra d’oportunitats, també en l’àmbit industrial”.

El president i el conseller visitant els terrenys. Autor: Jordi Bedmar{"name":"2022/03/02/13/23/852fbb48-b1c2-4462-b421-539802072fd1.jpg","author":"Jordi Bedmar. Oficina de comunicació del president","type":"0","location":"0","weight":"73"}

La nova planta de Kronospan suposarà una inversió d’un 274 milions d’euros i la creació de 180 llocs de treball directes, “la inversió privada més gran de la història a les Terres de l'Ebre”, ha recordat Aragonès. I, en aquest sentit, ha destacat que el fet que es tracti d’una inversió lligada a l’economia circular i al reciclatge de la fusta “és un bon exemple del model de reindustrialització que volem, que sempre hem dit que ha de ser verd i digital”.

A més d’agrair la confiança de Kronospan en Catalunya, el cap de l’Executiu ha volgut remarcar “el treball conjunt de totes les administracions” que han estat vehiculant aquesta inversió. I ha assegurat que des del Govern s’acompanyarà “amb polítiques en l’àmbit de la formació, perquè la creació d’aquests llocs de treball necessita de personal preparat i qualificat”. També ha destacat que amb la nova planta “reforcem el paper del polígon Catalunya Sud com a centralitat industrial de les Terres de l’Ebre i com a pol d’inversions de l’economia circular al nostre país". 

Kronospan és una multinacional austríaca d’origen familiar, creada l’any 1897, dedicada a la fabricació i distribució de panells de fusta. Actualment compta amb una plantilla de més de 14.500 treballadors i més d’una quarantena de fàbriques a tot el món.

A la trobada que el president ha mantingut amb els directius de Kronospan també hi ha participat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent; el delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó; l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. Prèviament, Aragonès ha estat rebut a l’Ajuntament de Tortosa l’alcaldessa i altres membres del consistori, i ha signat el llibre d’honor. 

La visita del president a les Terres de l’Ebre seguirà a Tivissa, on es desplaçarà a l’empresa Cerima cherries i a l’Ajuntament. A la tarda, participarà a la reunió del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Terra Alta, a Corbera d’Ebre, on es presentarà el Pla comarcal de la Gent Gran i el Pla pilot d’envelliment Km 0.

3  

Imatges

El president durant la visita

El president durant la visita 443

El president durant la visita

El president durant la visita 650

El president durant la visita

El president durant la visita 477