Ruben Moreno

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, acompanyada de la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula i Paretas, ha rebut aquesta tarda al Palau la gimnasta Àngela Mora Parés, primera gimnasta amb síndrome de Down que ha participat en uns campionats estatals de Gimnàstica Artística. Durant la recepció, la consellera ha fet un reconeixement a trajectòria de la gimnasta del Club Gimnàstic FEDAC Lleida posant en èmfasi en la seva “bona actuació i per l’exemple de valentia, d’il·lusió i de superació” i ha destacat que gràcies a esportistes com ella, “Catalunya continua essent un país referent en els esports”. Segons la consellera Vilagrà, “els valors de l’esport ens ajuden a superar les desigualtats i, en conseqüència, un país esportiu és un país vertebrat”.

Segons la consellera Vilagrà, “l’esport juga un paper fonamental en les quatre transformacions” — la social, verda, feminista i democràtica— que el Govern vol generar “per fer de Catalunya un país millor”. En aquest sentit, la titular de la Presidència ha reivindicat la ferma aposta del Govern per “acabar amb les desigualtats a l’hora d’accedir, practicar i dirigir l’esport”. “Treballem per aconseguir la igualtat d’oportunitats aquests àmbits, i que cap persona se’n pugui sentir exclòs per cap motiu”, ha remarcat la consellera. En aquesta línia, ha subratllat la importància d’una aliança amb les federacions i els clubs, i, especialment, amb els esportistes de primer nivell. L’exemple de l’Àngela Mora Parés ha de ser, segons la consellera Vilagrà, “un estímul per donar més visibilitat a l’esport inclusiu de casa nostra i d’apostar-hi perquè persones amb capacitats diverses incloguin a la seva vida l’esport”.

A la recepció al Palau de la Generalitat, la titular de la Presidència ha destacat el compromís del Govern “de doblar el pressupost destinat a l’esport durant aquesta legislatura” per fer front a “diversos reptes, com la igualtat de gènere en l’esport o situar l’activitat física i l’esport com un pilar de país” i ha emfatitzat que per aconseguir-ho, un dels eixos que “cal potenciar és l’esport practicat per persones amb capacitats diverses”. “Que el cas d’Àngela Mora Parés no sigui un cas aïllat”, ha reivindicat la consellera i “que més gimnastes o esportistes d’altres modalitats amb capacitats diverses puguin fer el mateix i sentir-se un esportista més, igual que la resta”, ha dit. Exemples com la d’Àngela Mora Parés esdevenen, segons la consellera Vilagrà, referents per la gent de l’esport, però també per la societat, “perquè mostren l’enorme capacitat de transformació i d’inclusió que té l’esport”. Casos com la de la gimnasta lleidatana “permeten visualitzar l’esport com una eina transmissora de valors, com el respecte, l’esforç, la tenacitat, el coratge o la capacitat de superació”, ha reivindicat la consellera.

Durant la recepció, la consellera també ha volgut destacar algunes accions que s’està treballant des de la secretaria general de l'Esport i de l'Activitat Física pel que fa al suport a les persones esportistes amb capacitats diverses. És el cas d’ajudes econòmiques a les federacions catalanes que fomenten la inclusió, que acompanyen i preparen per poder competir en les grans competicions; la sensibilització sobre les desigualtats a través de l’activitat física i l’esport en l’àmbit escolar; o el suport a les necessitats de pràctica d'activitat física de les persones amb discapacitat a través de diversos projectes.

A la recepció, també han assistit el president de la Federació Catalana de Gimnàstica, Xavier March i Mateu; i l’entrenadora de la gimnasta, Maribel Moncasí Filella.

4  

Imatges

recepció_Àngela_Mora_01

recepció_Àngela_Mora_01 2331

recepció_Àngela_Mora_02

recepció_Àngela_Mora_02 2426

recepció_Àngela_Mora_03

recepció_Àngela_Mora_03 3228

recepció_Àngela_Mora_04

recepció_Àngela_Mora_04 3719