Salut

El conseller Argimon anuncia que les obres dels treballs previs de la transformació de l'Hospital Universitari Joan XXIII s'iniciaran aquest mes d'abril

query_builder   4 març 2022 13:05

event_note Nota de premsa

El conseller Argimon anuncia que les obres dels treballs previs de la transformació de l'Hospital Universitari Joan XXIII s'iniciaran aquest mes d'abril

  • Aquestes obres contemplen la construcció de l’edifici pont d’unió de l’ampliació futura amb edifici C, on s’hi ubicarà l’accés a urgències i en un futur els despatxos mèdics entre d’altres
Un moment de l'atenció a mitjans del conseller, a l'exterior de l'hospital.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat avui a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona l’abast dels treballs previs de les licitacions d’execució de les obres corresponents a arquitectura i a instal·lacions de la transformació global d’aquest centre. Recentment s’han adjudicat dos contractes i, un cop coordinades les planificacions presentades, es preveu signatura la seva signatura al llarg de la setmana vinent i el posterior inici de les obres durant el mes d’abril de 2022 un cop s’hagin signat els contractes corresponents amb les  concessionàries i les corresponents llicències d’obres.

Les adjudicacions han estat les Obres per a la construcció de l’edifici fase 1 de la transformació global de l’Hospital Joan XXIII. Treballs previs, adjudicada el passat 19 de gener a l’empresa constructora COPISA CONSTRUCTORA PIRENAICA S.A. & OBRASCON HUARTE LAIN S.A. (UTE) per un import de 5.775.120,64€ (IVA no inclòs) i un termini de 11 mesos.

L’altra correspon a les Obres d’Instal·lacions de l’edifici fase 1 de la transformació global de l’Hospital Joan XXIII. Treballs previs, adjudicada el passat 12 de gener a l’empresa constructora COMSA INSTALACIONES Y SISTEMAS INDUSTRIALES, SAU per un import de 4.460.182,89€ (IVA no inclòs) i un termini de 11 mesos.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon ha destacat que “aquestes obres són d’una vital importància, ja que permetran que la construcció de l’edifici principal es pugui abordar, posteriorment, de forma independent en una sola fase”.

Les obres de treballs previs són es actuacions més complexes a portar a terme al recinte, contemplen els següents treballs:

  • Construcció de l’edifici pont d’unió de l’ampliació futura amb edifici C, on s’hi ubicarà l’accés a urgències i en un futur els despatxos mèdics.
  • Construcció de nucli de comunicacions vertical a edifici C que ha de permetre absorbir els fluxos de circulacions entre edificis.
  • Nous accessos a urgències i futurs subministraments.
  • Construcció de galeria d’instal·lacions, en el tram des de central tècnica i ampliació.
  • Execució de nou traçat en mitja i baixa tensió.
  • Afectacions a edificis C, D i desplaçament serveis afectats.
  • Construcció d’heliport provisional a terrenys cedits temporalment per l’Ajuntament de Tarragona.
  • Intervenció geotècnica-geofísica per a detecció de possibles cavitats a subsòl.
  • Treballs d’arqueologia, inicialment de control d’execució.

Pel que fa a l’obra principal, la previsió de la licitació de les obres seria entre el darrer trimestre de 2022 i primer trimestre de 2023.

 

Quiròfan híbrid amb angiògraf
Dins dels treballs de millora i modernització de l’Hospital Joan XXIII està previst l’inici de l’activitat assistencial el pròxim 7 de març del nou quiròfan híbid amb angiògraf que ha comportat una inversió de 1.299.592,26 € +IVA.

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona incorpora un quiròfan híbrid de Siemens Healthineers, que permet millorar els resultats de les intervencions gràcies a la precisió més gran i visibilitat durant la cirurgia.

La instal·lació dels equips híbrids confereix una major seguretat per al pacient i una major eficiència del personal, ja que aconsegueix millorar la quantitat de recursos que són utilitzats en la cirurgia i estalvia espai dins de la sala perquè el personal sanitari disposi d'una millor ubicació.

Entre les àrees de cirurgia que es beneficiaran d'aquesta instal·lació, són especialment Angiologia, Cirurgia Vascular i alguns procediments de Neurocirurgia.

El Quiròfan Híbrid és una sala quirúrgica que integra un equip d'imatge d'alta tecnologia a l'equipament habitual del quiròfan, mantenint les condicions d'esterilitat i el flux de treball. Gràcies al sistema d'imatge d'altes prestacions serà possible realitzar tractaments quirúrgics que anaven aplicant-se majoritàriament per mitjà de procediments oberts mitjançant tècniques mínimament invasives guiades per imatge

 

Nova UCI al mes d’abril

Igualment, al mes d’abril està previst que entri en funcionament la nova UCI estructural de l’Hospital Universitari Joan XXIII després de la finalització d’obres,
Actualment s’ha finalitzat la Fase 1.1 del projecte. Aquesta consisteix en una actuació sobre l’àrea adjacent d'ampliació amb 12 boxos addicionals. Aquesta ha estat l primera actuació del que serà la futura UCI de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined