1. El cap de l’Executiu, acompanyat pel conseller Torrent, ha visitat la seu de la companyia a Baden-Württemberg
  2. Aquest projecte d’inversió compta amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball
  3. Freudenberg, que té 47.777 treballadors a escala internacional i 5 plantes productives a Catalunya, començarà properament la construcció de la nova fàbrica de Parets del Vallès, que estarà altament robotitzada i tindrà una superfície de 6.500 m2


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquesta tarda que la multinacional alemanya Freudenberg invertirà 10 milions d’euros per construir una nova planta de producció de components d’automoció a Parets del Vallès (Vallès Oriental). El cap de l’Executiu ha fet aquest anunci després de visitar la seu de Freudenberg, a Baden-Württemberg, i reunir-se amb directius de la companyia. L’ha acompanyat conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la visita a la seu de l'empresa Freudenberg.{"name":"2022/03/16/19/00/fe5ce20c-8636-47bb-92a7-44afc70504b7.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"108"}

En declaracions als mitjans després de la visita, Pere Aragonès, que ha expressat la seva satisfacció per aquesta decisió, ha posat de relleu que Freudenberg fa més de 50 anys que va invertir per primer cop a Catalunya i des de llavors “ha vist el nostre país com a territori on poder créixer i invertir”. “Aquesta nova planta és un clar exemple del procés de reindustrialització que estem promovent des del Govern de la Generalitat”, ha assegurat.

El projecte d’inversió de l’empresa alemanya, que compta amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, permetrà a la companyia augmentar un 15% la productivitat actual de producció de components d’amortidors i sistemes de direcció de la planta de Parets del Vallès. Les noves instal·lacions, que substituiran una planta més antiga, tindran una superfície de 6.500m2, estaran altament robotitzades i operaran sense fer ús de combustibles fòssils.

En aquest sentit, el cap del Govern ha remarcat que el sector de l’automoció “està passant per una gran transformació” i que aquesta nova planta de Freudenberg, “moderna i robotitzada”, contribuirà a la “transformació verdaque estem impulsant a Catalunya i que passa per anar abandonant els combustibles fòssils i apostar per la generació d’energia renovable”.

En el marc de la visita, Aragonès i Torrent s’han reunit amb la Chief Human Resources Oficer i membre de la junta directiva de Freudenberg, Esther Loidl, i el Country Representative de la companyia a l’Estat espanyol, Jaume Cané, als quals el president ha agraït “la seva aposta continuada per Catalunya”.

El president també ha posat l’accent en la importància que “any rere any els lligams econòmics entre Catalunya i Alemanya han anat creixent i s’han anat fent més forts”. Aquestes relacions econòmiques “són una part integral i fonamental de l’estratègia d’internacionalització econòmica de la nostra estratègia com a país” i “per això som aquí, per seguir potenciant Catalunya com un dels territoris més interessants d’Europa per invertir”. “Catalunya és terra d’inversions”, ha conclòs.

En aquesta mateixa línia, Aragonès ha assenyalat que “tenim el volum més elevat dels darrers anys d’inversió alemanya a Catalunya”. I que Catalunya concentra el 51,6% de la inversió d’Alemanya a l’Estat espanyol. I ha recordat que l’any passat, “ja vàrem superar els nivells d’exportacions catalanes a Alemanya previs a la pandèmia: més de 4.000 empreses catalanes estan exportant en aquest mercat, esdevenint el segon soci comercial de Catalunya”.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha explicat que des del Govern “ens hem fixat l’objectiu prioritari de reindustrialitzar Catalunya, en clau verda, amb indústria 4.0, i amb especial atenció al sector de l’automoció, per la seva importància estratègica”. Per Torrent, “la nova inversió de Freudenberg Group a Catalunya respon a tot això: projecte industrial, del sector de l’automoció, amb una planta d’alt valor tecnològic, de producció sostenible, que operarà sense fer ús de combustibles fòssils”. En aquest sentit, aquesta nova inversió “és un exemple més de la capacitat d’atracció que té Catalunya per a les empreses alemanyes”. “Aquesta relació amb Alemanya, motor econòmic i industrial d’Europa, reforça la nostra estratègia”, ha conclòs.