Vilagrà La Molina

Laura Vilagrà destaca el potencial de Catalunya com a "país esportiu" i en concret dels esports d'hivern

query_builder   31 març 2022 16:00

event_note Nota de premsa

Laura Vilagrà destaca el potencial de Catalunya com a "país esportiu" i en concret dels esports d'hivern

  • La consellera de la Presidència ha visitat avui l’estació d’esquí de la Molina que ha coincidit amb la Graduació de Neu del curs 2021-22, del programa Esport Blanc Escolar
Vilagrà La Molina

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons durant una vista  a les instal·lacions de La Molina ha reivindicat que “Catalunya és un país esportiu” i en relació als esports d’hivern ha recordat que “més del 50% de les i els esportistes que practiquen esports d’hivern són de Catalunya”.

Durant la seva vista a La Molina ha visitat unes instal·lacions que ha qualificat d”’històriques” perquè als anys 50 ja hi havia una pista “Barcelona” i una pista olímpica “en honor a una eventual candidatura que es pugues produir al llarg dels anys”.

En concret la consellera ha conegut de prop el projecte de recuperació de la pista Barcelona i la possibilitat d’obrir una pista olímpica, en cas de guanyar la candidatura dels JJOO. En aquest sentit ha recordat que el treball tècnic avala que La Molina, pels sues actius i per la idiosincràsia de la seva climatologia, sigui l’espai “més competitiu” per acollir la disciplina d’esquí alpí. La inversió, amb la que s’ha compromès el Govern, permetria guanyar espai esquiable, i acollir campionats europeus i mundials a banda de l’eventual celebració de les proves olímpiques.

La visita de la consellera a la Molina ha coincidit amb l’acte de Graduació de Neu del curs 2021-22 de la comarca del Berguedà, del programa Esport Blanc Escolar. El  programa Esport Blanc Escolar, impulsat pel Govern i que enguany celebra la seva 9a edició,  vol promoure la pràctica de l’esport, en concret l’esquí en hores lectives. El programa Esport Blanc Escolar, emmarcat en el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya te com objectiu impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern, en els alumnes de 3r i 4t de primària.

En el conjunt del Pirineu català, el programa ha beneficiat en el curs 2021-2022 2.474 alumnes de 61 centres educatius de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d'Aran. Des de la seva creació, l’any 2013, uns 7.200 nois i noies de 3r i 4t de primària del Pirineu han pogut practicar els esports de neu en el marc d’aquesta iniciativa del Govern.

Sis milions per a l’organització i promoció d'activitats esportives

Finalment la consellera també ha aprofitat per recordar que s’ha obert una convocatòria de sis milions d'euros, a través del Consell Català de l'Esport i de la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física, adreçada als ajuntaments per a l'organització i promoció d'activitats esportives de les temporades 20-21 i 21-22. Poden optar-hi entitats públiques (Ajuntaments, patronats municipals, consells comarcals, universitats públiques, etc.) i entitats privades (clubs i associacions esportives, fundacions, etc.). Vilagrà ha subratllat que el Govern ha triplicat l’import destinat respecte a l’última convocatòria prèvia a la irrupció de la Covid-19 i que amb aquest increment vol refermar la seva l’aposta de fer costat a l’activitat del teixit esportiu del país, que considera un motor de cohesió i transformació social a Catalunya, ha conclòs.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined