• Es calcula que aquest ajut beneficiarà unes 26.000 persones, que rebran un pagament únic de 600 o 700 euros en funció del període permanència en ERTO
  • El Departament d’Empresa i Treball hi destina 20 milions d’euros a aquestes ajudes que es podran sol·licitar fins el proper 14 d’abril

Empresa i Treball ha obert avui el tràmit per acollir-se al nou paquet d’ajudes per a persones en expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i fixes discontínues beneficiàries de la prestació extraordinària.

El Departament destina 20 milions d’euros a aquesta iniciativa, que beneficiarà unes 26.000 persones amb un pagament únic de 600 a 700 euros, en funció del període de permanència en ERTO.

L’objectiu d’aquest ajut és complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos afectades per la suspensió – total o parcial- dels seus contractes de treball per causes derivades de la pandèmia COVID-19.

En el cas de les persones amb un contracte fix discontinu, l’ajut serveix per alleugerir un col·lectiu també molt afectat per la crisi ja que, habitualment, es dediquen a activitats estacionals en el sector serveis.

Als ajuts hi poden optar les persones residents a Catalunya que hagin estat afectades per un ERTO entre l’1 i el 31 de gener de 2022, o bé ser titular de la prestació extraordinària en el cas de fix discontinu, com a mínim un dia entre l’1 de gener i el 31 de gener de 2022, o tinguin pendent el reconeixement en el mateix període.

La quantia de l’ajut és de 700 euros per a les persones que hagin estat més de 90 dies en situació d’ERTO fins el 31 de gener, i de 600 euros a les que ho han estat un temps inferior. Cal també trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries o de la Seguretat Social.

Per accedir als ajuts només cal inscriure’s mitjançant el formulari de registre habilitat al web del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) www.serveiocupacio.gencat.cat  des de les 9:00 hores del dia 5 d’abril i fins les 14:00 hores del dia 14 d’abril de 2022.

Aquest tràmit actua com a sol·licitud i, per tant, no cal fer-ne cap altre. La inscripció al registre es duu a terme mitjançant tràmit telemàtic i es requereix la signatura digital de la persona sol·licitant.

Més informació

Telèfon 012 (de dilluns a divendres de 8h a 22h)

Telèfon 900 800 046 (de dilluns a divendres de 9h a 14 h)

Email  tercerajutertocovid19.soc@gencat.cat