El president Aragonès durant la seva visita a Enagás (foto: Rubén Moreno)

El president Aragonès posa en valor el caràcter estratègic de Catalunya com a "porta d'entrada del gas natural liquat del sud d'Europa"

query_builder   7 abril 2022 15:25

event_note Nota de premsa

El president Aragonès posa en valor el caràcter estratègic de Catalunya com a "porta d'entrada del gas natural liquat del sud d'Europa"

  • El cap de l’Executiu ha visitat la planta de regasificació i el moll d’amarratge d’Enagás al Port de Barcelona, on ha reivindicat el projecte MidCat i n’ha demanat el seu finançament a la Comissió Europea “declarant-lo un projecte d’interès comunitari”
  •  Ha recordat que el Govern persegueix l’objectiu de la “descarbonització total” i que destinarà 20 milions d’euros a augmentar el nombre de parcs fotovoltaics en edificis i infraestructures de titularitat pública

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha visitat aquest migdia la planta de regasificació d’Enagás de Barcelona i el seu moll d’amarratge, on ha posat en valor “el caràcter estratègic d’abast continental” que tenen les instal·lacions de la companyia, del port de Barcelona i de Catalunya, que són “la porta d’entrada del gas natural liquat del sud d’Europa”. Per això, ha remarcat, “és important que en el context actual, en el qual hi ha una redefinició de les estratègies energètiques en el camí cap a la descarbonització de l’economia, també apostem pel caràcter estratègic d’aquestes infraestructures”, ha explicat.

El president Aragonès durant la seva visita a Enagás (foto: Rubén Moreno){"name":"2022/04/07/15/26/0fc4ea38-49a9-4574-953f-a9be15f57653.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"116"}

Durant una atenció als mitjans de comunicació posterior a la visita, el cap de l’Executiu ha defensat que “cal augmentar les seves connexions”, i ha reivindicat l’impuls del gasoducte MidCat, estenent-lo fins a França, fet que permetria abastir el continent europeu en un moment en el qual es fa palesa la dependència que tenen els països del centre i nord d’Europa respecte del gas rus. Aragonès ha deixat clar que “és absolutament imprescindible que la Comissió Europea doni suport al projecte” i l’ha urgit a declarar-lo un projecte d’interès comunitari que en permeti el seu finançament, “en un context on és absolutament necessari diversificar les fonts d’energia”. “La connexió a través del MidCat permetria la vertebració d’un corredor energètic de gasos renovables”, ha assenyalat. En aquest sentit, el cap del Govern ha ressaltat que el perllongament d’Hostalric cap a El Pertús hauria de comptar amb una planificació global de la infraestructura, contemplant “que pugui incorporar també en un futur la distribució d’hidrogen verd”.

Aragonès també ha certificat l’objectiu del Govern d’avançar “cap a la descarbonització total” i ha recordat que aquesta setmana l’Executiu ha anunciat que destinarà “20 milions d’euros per augmentar el nombre de parcs fotovoltaics en edificis i infraestructures de titularitat pública, per afavorir la connexió a la xarxa de gas de les plantes de biogàs, així com per fer avançar la generació de les energies renovables amb l’energètica pública”, ha explicat.

A l’acte també hi ha participat el president d’Enagás, Antonio Llardén; el director de la planta d’Enagás a Barcelona, Enrique Carrión; el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, i la directora general d’Energia, Assumpta Farran.

La planta de regasificació d’Enagás a Barcelona és la més antiga de l’Europa continental, ja que va començar a operar l’any 1969. A més a més, és la primera terminal europea en termes d’emmagatzematge de gas natural liquat i regasificació. La planta barcelonina té sis tancs que tenen una capacitat d’emmagatzematge de 760.000 m3 de gas natural liquat i pot rebre vaixells de fins a 266.000 m3 de gas de capacitat, els més grans que existeixen actualment.

4  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 2590931

Fotografia 2

Fotografia 2 1800791

Fotografia 3

Fotografia 3 2998950

Fotografia 4

Fotografia 4 1583108

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined