Violant Cervera inaugura la remodelació de l'Equipament Cívic Sant Josep Obrer de Reus

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha fet una visita institucional a Reus on ha visitat el Casal Cívic i Comunitari Reus-Rambla i ha inaugurat la remodelació de l’Equipament Cívic Sant Josep Obrer de Reus, juntament amb l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès; el secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala; la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Cesca Domènech; i el director dels Serveis Territorials a Tarragona, Daniel Sagalà.

Durant la inauguració de la remodelació l’Equipament Sant Josep Obrer de Reus, la consellera ha remarcat que aquest equipament és “un espai dissenyat especialment per cobrir les necessitats i les expectatives dels seus usuaris i usuàries, amb espais més amplis, polivalents i ben il·luminats. Un espai en el qual continuarem treballant per fer possible que tothom tingui oportunitats i perquè tothom tingui una xarxa de suport.” Cervera també ha destacat que el Casal Cívic i Comunitari de Sant Josep Obrer de Reus, “com tots els equipaments cívics del Departament de Drets Socials, és un espai obert de relació i convivència, des del qual volem contribuir a impregnar la nostra societat d’actituds de respecte vers l’entorn.”

 

Inversió de 564.295 € en les obres de millora

L’any passat van finalitzar les obres de remodelació i reforma integral de l’Equipament, que compta amb el Casal Cívic i Comunitari– Sant Josep Obrer, l’Oficina d'Afers Socials i Famílies de Reus (OASF) i un Punt Òmnia. Aquestes obres de millora han permès aprofitar d’una manera més eficaç els espais generats en el seu interior, millorant les instal·lacions i els acabats interiors, amb espais més amplis, polivalents, confortables i ben il·luminats. El departament de Drets Socials ha invertit  564.295 € en les obres de millora. Es calcula que aquest equipament, inaugurat el 1993, té uns 40.000 usuaris anuals, així mateix, l’OASF va atendre 21.101 persones durant el 2021.  

La consellera també ha visitat el Casal Cívic Reus-Rambla, inaugurat l’any 2008, que consta de servei de menjador-cafeteria, perruqueria i podologia i ofereix activitats per a joves, grans, infants i entitats, amb l’objectiu de millorar la comunitat, fomentar el desenvolupament integral de la persona, promoure els valors cívics i donar suport al teixit associatiu.

 

Els equipaments cívics

Els casals cívics i comunitaris són un tipus d’equipament cívic amb la missió principal de vertebrar la comunitat, a fi d’afavorir la cohesió social, l’equitat, l’arrelament i el sentiment de pertinença al país, i de promoure la transmissió de valors cívics que permetin millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes mitjançant un conjunt de serveis i recursos a l’abast de tota la comunitat.

Les Oficines d'Afers Socials i Famílies tenen com a funció informar i orientar la ciutadania, tant de manera col·lectiva com individual, sobre totes les prestacions existents en matèria de benestar social i família que facilita la Generalitat; efectuar els tràmits i gestions necessaris per gaudir d'aquestes prestacions i impulsar i donar suport a accions de tipus cultural, social i cívic que fomentin el desenvolupament del teixit associatiu als barris.

La Xarxa Òmnia és un programa d’intervenció social, que utilitza com a instrument la tecnologia per millorar i afavorir, tant individual com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat. Hi ha 113 Punts Òmnia arreu de Catalunya per afavorir la inclusió social, promoure el desenvolupament comunitari, l’aprenentatge i la capacitació digitals, i per incentivar la inserció sociolaboral.

Violant Cervera inaugura la remodelació de l'Equipament Cívic Sant Josep Obrer de Reus
Violant Cervera inaugura la remodelació de l'Equipament Cívic Sant Josep Obrer de Reus