• El conseller d’Empresa i Treball ha inaugurat avui el saló professional de l’esdeveniment, que aquesta setmana celebra a Fira de Barcelona una nova edició
  • Sota el lema ‘Move to new’, el punt de trobada de referència en l’àmbit de la moda nupcial torna a combinar els vessants de negoci i de plataforma de noves tendències
  • Les exportacions catalanes del sector van superar els 200 milions d’euros el 2021, amb un increment del 8,3% respecte a un any anterior marcat per l’impacte de la pandèmia
Imatge de la inauguració del saló Barcelona Bridal Fashion Week.
El conseller escolta les explicacions d'un dels expositors del BBFW

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat avui la part expositiva del Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW). El punt de trobada de referència per al sector de la moda nupcial, que compta amb el suport del departament d’Empresa i Treball a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, celebra aquesta setmana una nova edició al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Per al conseller Torrent, el Bridal és una cita important perquè “projecta al món el talent i la qualitat de la moda nupcial catalana”, un àmbit en què el nostre país “és referent internacional”. Per aquest motiu, el titular d’Empresa i Treball considera estratègic seguir, des del Govern, al costat del sector: “Hi continuarem donant suport perquè és molt rellevant per al nostre teixit productiu”, ha reblat.  

Adaptació per superar els efectes de la pandèmia

Sota el lema ‘Move to new’, el BBFW torna a combinar enguany en el seu programa els vessants de projecció de les noves tendències i de generació de negoci. En concret, la cita fa coincidir en paral·lel les desfilades dels Fashion Shows (del 20 al 23 d’abril), en què 34 dissenyadors presenten les seves propostes per al 2023, amb el Trade Fair (des de demà fins el 24 d’abril), l’espai firal que acull acollirà més de 320 marques.

En el marc de la inauguració de la part expositiva, el conseller Torrent ha recorregut diversos estands del saló, ja que la principal novetat d’enguany és precisament la recuperació la presencialitat, després de dues edicions marcades per la pandèmia; una situació sense precedents que, de fet, també ha impactat en el sector i l’obliga a adaptar-se als nous hàbits i estàndards de consum. De l’aturada pandèmica, a més, el Barcelona Bridal Fashion Week ha conservat la seva plataforma digital, eina que permet tant a professionals com a públic final accedir en directe o diferit als continguts del certamen, fet que permet ampliar-ne l’abast.

L’exposició comercial del Bridal Fashion Week té un alt component internacional, amb un 75% d’empreses estrangeres que procedeixen de gairebé una trentena de països, entre els quals destaquen: Regne Unit, EUA, Itàlia,  Holanda, Alemanya, Turquia, França, Portugal, Bèlgica, Polònia, Líban i Israel.

Un sector potent i molt internacionalitzat

El sector de la moda nupcial de Catalunya va exportar 200,1 milions d’euros el 2021, xifra que representa el 32,2% de total de les exportacions del conjunt de l’estat. Impactat pels efectes de la pandèmia, aquest mercat està experimentant des d’aleshores una recuperació destacable, que es va traduir l’últim any en un augment del 8,3% en les seves vendes a l’exterior. Un anàlisi més en profunditat revela que els vestits de núvia i cerimònia són els productes que concentren el gruix de les partides exportadores (53,1%).

Amb tot, la moda nupcial catalana és present arreu del món, tot i que el seu principal mercat continua sent eminentment europeu, ja que quatre països de la Unió Europea aglutinen el 50,4% de les exportacions de 2021. En concret, França és el nostre principal client, amb el 19,5% de les exportacions, seguit d'Alemanya (amb el 13,3% del total d’exportacions), Itàlia (11,8%) i Portugal (5,7%). Així mateix, destaca el bon comportament de mercats com el Marroc —5è mercat, amb el 5,0% de les exportacions catalanes (+29,3% de creixement el 2021 respecte el 2020)—, l’Aràbia Saudita (+36,1%), Polònia (+19,8%) i els EUA (+14,6%).

 

1  

Imatges

El conseller escolta les explicacions d'un dels expositors del BBFW

El conseller escolta les explicacions d'un dels expositors del BBFW 508