• La unitat docent de la UAB a Can Ruti oferirà el grau d’Infermeria a partir del pròxim curs amb 75 places a preu públic
  • La nova oferta d’estudis d’Infermeria s’emmarca en l’ampliació a tot Catalunya de les places per aquest estudis que s’incrementa en 571 noves places, el 80% de les quals a preu públic
  • El Departament de Recerca i Universitats dona resposta a l’alta demanda d’aquests estudis i al dèficit de personal infermer a Catalunya, accentuat per la pandèmia
Geis

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha presentat avui la nova oferta d’estudis d’Infermeria a Badalona i que, a partir del pròxim curs 2022-2023, oferirà 75 noves places d’accés al grau d’Infermeria a la unitat docent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) que, fins ara, només impartia els estudis de Medicina.

La consellera Geis ha destacat que “la incorporació de places d’Infermeria a Badalona contribueix a reduir el dèficit de personal i vertebra i enforteix el territori”.

La nova oferta d’estudis d’Infermeria a Badalona amb aquestes 75 noves places a preu públic s’emmarca dins de l’ampliació a tot Catalunya de les places del grau d’Infermeria amb la que el Departament de Recerca i Universitats dona resposta a l’alta demanda d’aquests estudis i al dèficit de personal infermer a Catalunya, accentuat per la pandèmia.

La consellera Geis ha subratllat que, amb aquesta ampliació, “complim un compromís” d’incrementar significativament el nombre places del grau d’Infermeria i ho hem aconseguit”. Així mateix, ha assegurat que “continuem treballant per continuar incrementat el nombre de places ja que aquest primer augment és encara insuficient”.

En aquest sentit, la consellera Geis ha explicat que “no només ens limiten a incrementar en quantitat sinó que estem decidits a millorar la qualitat d’aquests estudis i per això també presentem una proposta de millora en la formació que reben aquestes futur professionals”.

El proper curs acadèmic 2022-2023 el sistema universitari de Catalunya disposarà de 571 noves places d’accés al grau d’Infermeria, un 25% més de les actuals, de les quals 445, gairebé el 80% de l’increment total, seran a preu públic. D’aquesta manera i per primer cop, el nombre de places a preu públic (1.390) sobre el total de places disponibles (2.755) superarà l’oferta privada (1.365), fruit de la voluntat del Govern de revertir la situació incrementant de forma substancial l’oferta pública amb un 46% més de places.

L’increment de places en els estudis d’Infermeria respon a diversos factors que l’emergència sanitària provocada per la COVID19 ha evidenciat encara més els darrers dos anys. Catalunya pateix un dèficit estructural de personal infermer que feia necessari ampliar el nombre de places públiques en les universitats catalanes.

Al Registre de Professionals Sanitaris del Departament de Salut hi ha actualment prop de 50.000 infermers i infermeres, menors de 65 anys. Un 40% d’aquest col·lectiu, però, té més de 50 anys, el que implica una clara tendència a l’envelliment de la professió a curt i mig termini. Es preveu que en els propers 5 anys es jubilaran entre 6.000 i 8.000 infermeres.

Més informació sobre l’ampliació de les places al grau d’Infermeria: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/420539/govern-universitats-acorden-incrementar-prop-600-places-dacces-al-grau-dinfermeria-al-curs-vinent